Apple düşük kalitede selfie kamerası istemiyor

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Son dönemde bazı markaların ekran altı kamera teknolojisi konusunda ciddi hamleler yaptığını biliyoruz. Peki Apple bu konuda ne yapıyor? İşte detaylar.

Apple düşük kalitede selfie kamerası istemiyor. Bilindiği üzere Apple’ın son dönemde satışa sunduğu iPhone modellerinin ön panelinde selfie kamerası haricinde, 3D FaceID modülü de yer alıyor. Bu modül sayesinde iPhone modellerinin göreceli olarak daha kaliteli selfie fotoğraflar çektiğini söyleyebiliriz.

Peki Apple neden ekran altı kamera teknolojisine sıcak bakmıyor? Malum hali hazırda bazı üreticiler bu teknolojiyi deneyimlemeye başladı. Örneğin Samsung Galaxy Z Fold 3 modelinde ekran altı kameraya yer vermişti.

Samsung haricinde, Oppo ve ZTE gibi markalar da bu teknolojiyi kullandılar. Peki Apple neden hala bu teknolojiye geçiş yapmamakta ısrarcı?

Apple, macOS Monterey'de önemli bir hatayı düzeltti

Apple düşük kalitede selfie kamerası istemiyor

Apple’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Cupertino merkezli şirket ekran altı kamera teknolojisine, görüntü kalitesinden ötürü sıcak bakmıyor. Hali hazırda Apple’ın bu teknoloji için gücü var. Fakat selfie tarafındaki kaliteyi düşürmek istemedikleri için bu teknolojiyi şimdilik rafta bekletiyorlar.

Apple’ın bu açıdan haklı olduğunu varsayabiliriz. Çünkü Samsung, Fold 3’te kullandığı ekran altı kamera teknolojisinden ötürü kamera çözünürlüğünü 4MP’le çekmek zorunda kalmıştı. Görüntü çözünürlüğünün yanında pek çok kamera yeteneği de askıya alınmıştı. Dolayısıyla kamera ekranın altına gömülecek diye kaliteden ödün vermek çok da mantıklı olmayabilir.

Tether (USDT) Evergrande iddialarına yanıt verdi