Apple çalışanları Filistin konusunda sessizliğini bozdu: Sert açıklamalar geldi

Apple 20 Nisan lansman etkinliğini onayladı! Yeni iPad'ler ve Mac'ler bekleniyor

Apple çalışanları Filistin konusunda tek bir açıklama yapmıyordu. Fakat ilk defa bu konuda sessizliklerini bozdular. Hadi gelin bu konuda ne tür bir açıklama yaptıklarına diğer detaylara birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden bir tanesi olan Apple her geçen yıl daha fazla büyüyor. Akıllı telefon ve MacBook üretimleri dışında bugünlerde işlemci alanında bile söz sahibi olmaya başladılar. Hisse senetlerine bakıldığında yine benzer bir yükselişin olduğu görülüyor. Kısacası Apple dünyanın en değerli markası olma gücünü korumaya devam ediyor.

Bu tür şirketler tarafından yapılan açıklamalar genellikle son derece önemli. Eğer dünyanın en büyük teknoloji markalarından bir tanesiyseniz toplumsal olaylara karşı duyarlı olmanız beklenir. Ancak Apple bu konuda tamamen sessiz kalmayı tercih ediyor. Özellikle son dönemlerde yaşanan Filistin – İsrail gerilimi açıklama beklenen olaylardandı.

Apple çalışanları Filistin konusunda bakın ne söyledi

Apple markası içerisinde çalışan kişiler için bir dernek kuruldu. Ancak bu dernek herkesi kapsamıyor. Apple Müslümanlar Derneği olarak bilinen bu dernek firma içerisinde aktif bir konuma sahip. Ortadoğu’da devam eden gerilimler nedeniyle bu dernek önemli bir açıklama yaptı.

Apple çalışanları Filistin

Apple Müslümanlar Derneği tarafından yapılan açıklamalarda üzgün ve öfkeli oldukları ifade edildi. Kendilerinin hayal kırıklığına uğradıklarını eklediler. Şirketin özellikle Google gibi firmalara göre daha olumlu tavır sergilediği düşünülse bile yine de eleştirilerden nasibini aldı.

Tim Cook Apple ürünlerini yeniden şekillendiriyor

Eleştiriler sadece bunlardan ibaret değil. Aynı zamanda Asya ülkelerinde yaşanan etnik çatışmalara karşı Apple firmasının çekingen davranması eleştirildi. Şimdilik buna karşı herhangi bir yetkiliden açıklama gelmedi. Peki sizce Apple bu konu hakkında nasıl bir açıklama yapmalı?