Apple, yangına sebep olan hatalı bir iPad için davayla karşı karşıya

Apple, bir evde yangına sebep olan hatalı iPad için davayla karşı karşıya

Apple başka bir dava ile karşı karşıya. Bu kez şirket, bir ev yangınının nedeni olabilecek hatalı bir iPad için dava ediliyor. Dava, hukuk firması de Luca Levine tarafından açıldı.

PhoneArena raporuna göre, olay Macaluso’nun Milford’daki evinde meydana geldi. Sigorta şirketi Allstate Insurance, yaklaşık 142.000 ABD Dolarına mal olan yangın hasarı üzerindeki onarım giderlerinin tamamını karşıladı. Luca Levine sigorta şirketini temsil ediyor ve Cupertino merkezli devi sigortacının ödemesini geri ödemesi için dava ediyor. Davada, yangının Apple iPad’in elektrik / pil sisteminin arızalanmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Apple, bir evde yangına sebep olan hatalı iPad için davayla karşı karşıya

Ayrıca şikayet, Macaluso’nun “Apple tarafından öngörülen kullanım ve işlemin ötesinde iPad’ini kötüye kullanmadığını veya değiştirmediğini” de eklemişti. İPhone üreticisini kusurlu / hatalı bir ürün satmakla suçladı. Dava, bu ayın başlarında Pennsylvania’daki Philadelphia County Common Pleas Mahkemesinde açıldı. Bu hafta federal bölge mahkemesine taşındı. Bu davaya benzer şekilde şirket, başka bir iPad’in hatalı pilinin neden olduğu ve kıvılcım oluşturan bir yangından ölen bir adamla ilgili devam eden başka bir davayla da ilgileniliyor. Yani bu davayı andıran davalar geçmişte de görülmüş olsa da bunlar yine de nadir görülen davalar. Söz konusu cihazlar aynı zamanda uçucu olduğu bilinen Lityum iyon pilleri kullanıyor. Ancak gelecekteki cihazların ısı iletmede daha iyi olan grafen hücrelerine geçmesi bekleniyor.

Messier 87 kara deliğinin bugüne kadarki en net görüntüsü ortaya çıktı