Apple, bazı iPhone 6 Plus’ları geri topluyor!

iphone 6 plus kamera bulanikligi

Apple’ın 5.5 inçlik iPhone 6 Plus modelinin kamerasında bir sorun ortaya çıktı. Bunun üzerine firma bazı iPhone 6 Plus’ları geri toplama kararı aldı. iPhone 6 Plus kullanıyorsanız bu haberimizi mutlaka okuyun. Geri çağırılan iPhone 6 Plus’ların detayları haberimizde.

iphone-6-plus-kamera-bulanikligi

Apple’ın amiral gemisi iPhone 6 Plus modelinde bir sorun ortaya çıktı. Apple’ın söylediğine göre bazı iPhone 6 Plus’ların arka kamerasında fotoğraflar fazla bulanık olabiliyor. Normal bir şekilde çektiğiniz fotoğrafın bulanık olduğunu farkettiyseniz, haberimizi okumaya devam edin. Eylül 2014 ile Temmuz 2015 tarihleri verilmiş yani aslında sorun telefon üretildiğinden beri varmış. Siz de bir iPhone 6 Plus sahibiyseniz ve kameranızda sorun yaşıyorsanız, Apple sizler için bir sayfa hazırlamış durumda.

Özel olarak bölgesel veya kıtasal bir sorundan bahsetmiyoruz. Yani Türkiye’de satılmış olan iPhone 6 Plus’larda da bu sorun olabilir. Apple, toplanılan telefonların kameralarını ücretsiz olarak değiştirecek. Cihazın kendisinin değiştirilmeyeceği özellikle vurgulanmış. Sizin telefonunuzda bu sorunun olup olmadığını öğrenmek için Apple’ın hazırladığı buradaki sayfaya iPhone 6 Plus’ınızın seri numarasını yazarak öğrenebiliyorsunuz. iPhone 6 Plus’ın seri numrasını öğrenmek için Ayarlar > Genel > Hakkında öğesine dokunarak aygıtınızın seri numarasını öğrenebilirsiniz.

Apple, telefonunuzu servise getirmeden önce yedeklemenizi önermiş. Ayrıca cihazınızda kullanıcı hatasına bağlı (ekran kırılması, sıvı teması vs.) başka bir sorun varsa o sorunlar her zaman olduğu gibi ücrete tabii olacak şeklinde belirtilmiş.

iPhone’da gürültü engelleme özelliği nasıl açılır?