Apple App Store’da Büyük Değişiklikler!

big apple

Gelecek hafta düzenlenecek WWDC’de (WorldWide Developer Conference – Dünya Çapında Mobil Cihazlar Geliştiriciler Konferansı),  Apple App Store için çarpıcı gelişmelere sahne olacak.

Apple, her fırsattan maksimum faydayı sağlayan ve her alanda kolayca kar edebilen bir dünya şirketi. Apple App Store, başarısız olmanın çok ötesinde ve Amerikalı teknoloji devine milyarlarca dolar kaynak sağlıyor.

Yine de The Verge isimli teknoloji sitesinin iddiası, enteresan bir yöne işaret ediyor. The Verge’in haberine göre Apple App Store’un, uygulamalardan yüzde 30/yüzde 70 civarında gelir elde ediyor. Yani yüzde 30’luk oran Amerikalı şirketin, yüzde 70’luk pay emektar bağımsız uygulama  geliştiricilerin… Büyük Elma ise, bu geliri üreticilerin lehine geliştirme niyetinde.

Büyük Elmanın planı, kar oranını 15/85 seviyesine çekmek. Yani yüzde 15’lik rakam Apple’da kalırken,  yüzde 85’lik pazar payı üçüncü parti geliştiricilere kalacak. Aradaki farkı finanse etmek için ise uygulamaların sayısı artması faktörü öne alınacak.

App Store

Apple’ın, dünya çapındaki üst düzey başkan yardımcısına ve pazarlama sorumlusu  Phil Schiller, önümüzdeki hafta, en popüler uygulamalar için radikal eylemlerde bulunacak. Phil Schiller’in planı tutarsa, geliştiricilerin karları ciddi oranda artarken, Büyük Elma da çok fazla uygulama ve reklam gelirleri ile karını artıracak. Tam bir kazan-kazan durumu söz konus olacak.

Söz konusu proje, birkaç gün içinde hayat bulacak. Asıl büyük tanıtım ise, önümüzdeki günlerde, 13 Haziran 2017- 17 Haziran 2017’de gerçekliğin parçası olacak. 2006 yılında Steve Jobs’un hayat verdiği efsanevi organizasyon, bu yılki eylemlerle de adından fazlasıyla adından söz ettirecek.

GTA V’de Suçun CEO’su Olmak Elinizde!