Apple aktif cihaz sayısı açıklandı

Apple'ın güvenlik sorunları

Apple 2022 başı itibariyle, aktif olarak kullanılan yani internete bağlanan cihazlarının sayısını açıkladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Apple aktif cihaz sayısı açıklandı. Apple bugün birçok önemli teknoloji şirketinin idolü konumunda olan devasa bir isim. Şirketi “idol” konumuna yükselten şey ise, hiç kuşkusuz akıllı telefon piyasasındaki Samsung hegemonyasını da, Android tekelini de kırabilen tek isim olması. Bildiğiniz üzere en azından Android tekelini kırmayı deneyen birçok önemli şirket olmuştu. Akıllara gelen en önemli isim olan Microsoft bile bunu başaramamış ve yeni akıllı telefon modellerinde mecburen Android kullanımına yönelmişti.

Apple aktif cihaz sayısı

İşte bu açıdan bakıldığında Apple’ın adeta “siz hepiniz ben tek” dediğini duyar gibi oluyoruz. Şirket tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ise, bu konuda ne kadar ciddi olduğu da anlaşılıyor.

Apple aktif cihaz sayısı açıklandı

Apple aktif cihaz sayısı

İşte Apple’ın sahip olduğu aktif cihaz sayısı

Şirket CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamaya göre, son 90 gün içinde bir Apple hizmetine bağlanan yani bir diğer ifade ile aktif olarak kullanılan cihaz sayısı tam 1,8 milyar adet. Bu Apple’ın kendi rekorunu da kırdığını gösteriyor. Çünkü şirket için bu sayı 2020 yılında 1,5 milyar, 2021 yılında ise 1,65 milyar adet olmuştu.

Apple aktif cihaz sayısı

Aktif cihaz sayısının daha yılın başında 1,8 milyar adete çıkması, bir başka rekoru da beraberinde getirdi. Tim Cook’un açıklamalarına göre, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Amerikalı teknoloji devi 123,9 milyar dolar gelir elde ederken bu gelirin 34,6 milyar dolarlık kısmı ise net kardan oluşuyor.

Apple, App Store kurallarında esneklik yapacak