Apple A8 Çipler İçin Yine Samsung’a Kaldı

ön110

Apple ve Samsung’u tüketiciler büyük düşmanlar ve rakipler olarak tanıyor. Markaların rekabeti yüzünden sadık tüketiciler internet’te kavga etmekten çekinmiyorlar.

Davalalarda ödenen milyonlarca dolarlık tazminatlar derken Apple ve Samsung’un kanlı bıçaklı imajı iyice pekişmiş oldu. İki firma kameralar önünde dövüşmekten çekinmezken, iş dünyasındaysa sıkı bir partnerlik içerisindeler. Yıllardır iPhone ve iPad’lerin satış rekorları kırmasını sağlayan güçlü çipler Samsung tarafından üretiliyor. Bir dönem iPhone’u oluşturan parçaların büyük çoğunluğu Samsung fabrikalarında yapılıyordu. ön

Apple’ın kendine en yakın rakip olarak gördüğü Samsung’la olan ortaklığını bozacağı yeni çip üreticileri aradığıyla ilgili dedikodular son aylarda iyice artmıştı. Tüm bu dedikodulara rağmen Samsung tarafından gelen iddialara rağmen Apple yeni nesil iPhone ve iPad’lerde kullanacağı A8 işlemciler için yine Güney Koreli firmaya yaptıracak. Apple şu anda bulabileceği en hızlı üretim yapam çip üreticisi olduğu için Samsung’a muhtaç kaldı. A8 çiplerin yüzde 30’luk bölümünün Samsung tarafından üretileceği iddia ediliyor. Apple önümüzdeki yıllarda yavaş yavaş bu süreci azaltacak.