Apple 3 uygulamasını bedava yaptı!

apple ucretsiz yazilim

Apple kullanıcılarına sevindirici bir haberimiz var. Apple, iOS ve Mac OS işletim sistemlerindeki üç yazılımını ücretsiz yaptı. İşte o yazılımlar ve indirme linkleri.

Bundan böyle GarageBand, iMovie ve iWork paketi hem iOS hem de Mac kullanıcıları için tamamen ücretsiz hale getirildi. Bu uygulamalar geçtiğimiz 2013 yılında yeni bir iOS cihaz satın alan kullanıcılara ücretsiz olarak verilmeye başlanmıştı. Şimdi ise hem mobil hem de masaüstü platformlarda tamamen ücretsiz hale getirildi.

Peki bu yazılımlar ne işe yarıyor hemen kısaca bahsedelim. GarageBand, Apple ekosisteminin oldukça başarılı bir müzik uygulaması. Müzikle ilgilenen kişilere benzersiz çözümler sunuyor. GarageBand ile yapılan ve halihazırda Spotify gibi servislerde satılan şarkılar mevcut. Yani profesyonel bir yazılım olduğunu söyleyebiliriz.

iMovie, adından da anlaşılabileceği gibi Apple ekosisteminin video galerisi ve basit video düzenleme işlerinin yapılabildiği bir yazılım. Standart kesme işlemleri, videolarla slayt gösterileri hazırlama, videoya fon müziği ekleme gibi yarı-profesyonel özellikleri mevcut.

iWork ise Microsoft tarafındaki Microsoft Office’e oldukça benziyor. Yani aslında iWord’ün içerisindeki birden fazla yazılım yer alıyor. Pages, Keynote ve Numbers olmak üzere üç farklı yazılıma sahip olan iWork, Apple tarafındaki Office ihtiyacını karşılıyor. Pages, Microsoft Word’e, Keynote, PowerPoint’e ve son olarak Numbers ise Excel yazılımına denk geliyor.

Mac OS sürümleri
Pages – [Link]
Keynote – [Link]
Numbers – [Link]
GarageBand – [Link]
iMovie – [Link]

iOS Sürümleri
Pages – [Link]
Keynote – [Link]
Numbers – [Link]
GarageBand – [Link]
iMovie – [Link]

Akıllı telefon fiyatları nereye gidiyor?