Facebook Messenger Platform 2.0 Geliyor

mesp2

Facebook Messenger yakında karşımıza yepyeni bir halde çıkacak. Facebook Messenger Platform 2.0 çok farklı özelliklerle geliyor.

Facebook Messenger sadece bir anlık mesajlaşma uygulaması değil. Video paylaşımı ve oyunlar gibi özellikler de sunuyor. Hatta son dönemde ödeme alma gibi özellikler sayesinde şirketler için ticari bir platform haline bile geldi. F8 konferansında duyurulan Facebook Messenger Platform 2.0 ise tüm bunları birkaç adım daha ileriye götürecek.

Messenger Platform 2.0 sadece sosyal etkileşim için değil iş dünyası için de geniş ölçekli kullanım imkanı sunacak. Birçok kurumun Messenger’da olduğunu belirten Facebook, Messenger Platform 2.0’daki Discover sekmesiyle kullanıcıların bu kurumların botlarına erişmesini sağlayacak.

Kurumların Messenger botları da yeni özelliklere kavuşabilecek. Şu an bu tip botlarla sadece karşılıklı konuşabiliyorduk. Artık bu botlar grup konuşmalarına da eklenebilecek. Spotify, Uber, Wall Street Journal gibi yerler şimdiden yeni botlarını hazırlamış bile.

Bir diğer yenilik ise Akıllı Cevaplar (Smart Replies). Bu da yine kurumlara yönelik bir özellik. Sosyal medya ekipleri görev başında değilken bu özellik sayesinde bazı temel sorulara otomatik cevaplar verilebilecek. Örneğin adres, fiyat, çalışma saatleri gibi sorulara otomatik olarak cevap verilecek.

Bunların dışında; M Suggestions adlı bir sanal asistan, yeni bir oyunlar sekmesi gibi özellikler de Messenger Platform 2.0’da yer alacak.

Facebook, Messenger’ı insanların bir çok şeyi tek bir yerde yapmasına olanak tanıyacak bir platform haline getirmeyi kafasına koymuş gibi gözüküyor.

Apple 3 uygulamasını bedava yaptı!