Apple 2018 iPad Pro’yu sızdırdı!

2018 iPad Pro

Apple, geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 12 Beta 5 güncellemesi ile 2018 iPad Pro modelinin tasarımını tamamen sızdırdı. Çerçevesiz bir 2018 iPad Pro modeli bizleri bekliyor.

Apple, iPhone X ile çerçevesiz tasarıma adım atmıştı. Cupertinolu firmanın bu tasarım anlayışını 2018 yılında tanıtacağı iPad modellerinde de benimsemesi bekleniyordu. Bugün ise Apple cephesi 2018 iPad Pro modelini yanlışlıkla sızdırdı. Geliştiriciler için yayınlanan iOS 12 Beta 5 güncellemesi ile yeni iPad Pro’nun tasarımı komple sızdı.

2018 iPad Pro nasıl olacak?

iOS 12 Beta 5‘in HLSiPad simgelerinde iki farklı model görünüyor. Bunlardan ilki alışkın olduğumuz iPad tasarımıyken, diğeri ise çerçevesiz bir iPad tasarımı. Apple, 2018 model iPad Pro modellerinde ana ekran tuşunu kaldıracak gibi görünüyor. Bunun yerine iPhone X’da yer alan yüz tanıma teknolojisi Face ID yer alacak.

Samsung Galaxy Tab S4 resmen duyuruldu!

Ancak iPad Pro’da olacak olan Face ID‘nin ikinci nesil olması bekleniyor. Bu sayede iPad yan tutulsa bile yüzünüz algılanıp tuş kilidi açılacak. Yeni iPad Pro’nun çentiksiz olacağı da bu sızıntı ile ortaya çıkmış oldu. Oldukça ince bir çerçeveye sahip olacak olan 2018 model iPad Pro, yine segmentinde rakipsiz olacak gibi görünüyor.

2018 iPad Pro

Gücünü Apple A11X veya Apple A12X yonga setinden alacak olan yeni iPad Pro’da 4 GB veya 6 GB RAM’in bulunması bekleniyor.