Apple 20 yıl sonra ilk defa satış tahminini düşürdü!

Apple

Apple 20 yıl sonra ilk defa satış tahminini düşürdü. Tim Cook’u açıklamalarında yer alan Amerika-Çin gerginliği bunun en büyük nedeni olduğu düşünülüyor. İşte Cupertinolu firmanın 2018 yılı son çeyrek satış tahminleri.

Tim Cook önderliğinde kar üzerine kar açıklamalarında bulunan Cupertinolu firma, 2018 yılı son çeyrek için beklentilerini düşürdü. Firma tarihinde 20 yıl aradan sonra ilk defa satış tahminlerini düşüren Tim Cook, buna Amerika-Çin arasındaki gerginliğin neden olduğunu ima ediyor.

Tim Cook ayrıca; tüketim çılgınlığının sona erdiğini de çaktırmadan sözlerine ekledi. Tim Cook, kullanıcılarının batarya değişim programı ile iPhone’larının bataryalarını değiştirip yeni iPhone almaktan vazgeçtiklerini ifade ediyor.

Apple ilk defa satış tahminini düşürdü!

2011 yılından beri firmanın CEO görevini üstlenen Tim Cook, 2018’in son çeyreği için 84 milyar dolar satış yapabileceklerini belirtti. Bu tahmin daha önce 89 milar ila 93 milyar dolar arasındaydı. 2017 yılında ise firma 88.3 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirmiş ve tarihe geçmişti. Bu açıklamaların ardından firmanın borsadaki değeri yüzde 8.5 gibi ciddi bir oranda düştü.

iPhone Xr Android kullanıcılarının ilgisini çekti!

Tim Cook konuyla ilgili; “Bazı kilit gelişen piyasalarda bazı zorluklar algılıyorduk. Ancak özellikle Çin’de olmak üzere ekonomik yavaşlamanın boyutunu önceden göremedik.” açıklamlarında bulundu.

Apple