Android Q’da dikkat çekici yenilikler olacak

Android Q

Android’in sıradaki versiyonu olması beklenen Android Q’ya (Android 10) dair yeni bilgiler geldi. 9to5Google’da paylaşılan bilgilerde, bu yeni mobil işletim sistemi sürümünde daha ayrıntılı yüz tanıma için doğal destek bulunacak ve daha fazla sensör desteği de sunulacak. Tıpkı parmak izi okuma sisteminde olduğu gibi yüz tanıma sistemi için de detaylı bir menü olacak.

Android Q’da dikkat çekici yenilikler olacak. İşte detaylar

Android Q ile gelecek yeni özelliklerden bir tanesinin de ekran video kaydı özelliği olması bekleniyor. Bildiğiniz gibi ekranda yaptıklarınızı üçüncü parti uygulamalar ya da telefon üreticilerinin hazırladığı uygulamalarla video olarak kaydedebiliyorsunuz. Bu kez ise Android Q ile doğal ve daha performanslı bir destek sunulacak.

Android Q'da dikkat çekici yenilikler olacak

Gelelim bir diğer özelliğe. Güç tuşuna biraz basılı tutunca telefonu kapama, yeniden başlatma ve acil durum seçenekleriyle karşılaşırsınız. Bu yeni sürüm ile acil durum seçeneği de biraz daha detaylandırılıyor. Dokunarak direkt acil durum numarasına erişebileceksiniz.

Ek olarak, isterseniz tüm sensörleri kapatabileceğiniz bir Sensor Privacy seçeneği de olacak. Belki de bu sayede performans artışı ve düşük pil tüketimi elde edilir, henüz tam olarak ne için düşünüldüğü bilinmiyor. Son olarak, Wi-Fi WPA3 ve 5G desteği de olacak.

Google’ın bu yeni mobil işletim sürümünü mayıs ayında gerçekleşecek I/O etkinliğiyle görücüye çıkarması bekleniyor. Tabii o sıralarda ilk beta sürümleri de kullanıma sunulacaktır.

Oppo RX17 Pro kutu açılış videosu (Unboxing)