Android Pie alacak 4 Huawei cihazı belli oldu

android pie

Huawei, Google’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni Android sürümü Pie için harekete geçti. Şimdiden 4 Huawei cihazının Android Pie için beta aşamasında olduğu iddia ediliyor.

Bilindiği üzere Google, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen Android’in yeni sürümü Pie’ı kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Elbette Google’un Android Pie’ı kullanıma sunması, bu yeni sürümün hemen Android tabanlı tüm telefonlara geleceği anlamına gelmiyor. Kullanıcıların da bildiği üzere bu durum öncelikli olarak üreticinin elinde. Görünen o ki Android tabanlı üreticiler arasında bu işi en çok ciddiye alan firma da Huawei. Keza Çinli üretici şimdiden 4 cihazı için Android 9.0’ı beta aşamasına sokmuş durumda.

4 Huawei cihazı için Android Pie geliyor!

Weibo’da bir Huawei yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Ağustos itibariyle 4 Huawei cihazı Android 9.0 için beta testlerine girmiş durumda. Bu akıllı telefon modelleri sizlerin de tahmin edebileceği üzere Huawei’nin amiral gemisi cihazları.

Sızdırılan bilgilere göre, Huawei Mate 10 Pro, Huawei P20, P20 Pro ve Honor 10 cihazları şu anda Android Pie için gün sayıyor. Elbette bu cihazlar için Android 9.0’ın tam anlamıyla hazır olması biraz zaman alacaktır. Beta testleri  tamamlandıktan sonra, Huawei tarafından resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

2019’da Oreo güncellemesi alacak Samsung modelleri

Bazı üreticilerin Android Oreo için 2019 ortalarına tarih verdiği şu günlerde, Huawei cephesinden gelen bu haber, kullanıcılarını sevindirmiş olmalı.

Huawei P20 Pro dev bir pille gelecek