Android P Bu Telefonlara Gelmeyecek, Beklemeyin!

P

Google’ın ufak ufak detaylarını gün yüzüne çıkardığı işletim sistemi Android P, hangi cihazlara gelmeyecek? Tüm detaylar yazımızda.

Android P haberleri hemen hemen her yerde diyebiliriz. Fakat Google bazı akıllı telefonlarına AndroidP işletim sistemini yüklemeyecek. Bunların başında Nexus’lar geliyor.

Talihsiz Nexus’lar!

Android dünyasında düzgün güncelleme almanın tek yolu, Google’ın özel destek verdiği serileri satın almak. Bunların başını da Nexus’lar ve Pixel’ler çekiyor. Yeni sürümün çıkışı sonrası güncellemeyi hızlıca alabilen bu cihazlardan bazıları için emeklilik vakti geldi. Hepsi 2015’te tanıtılan bu cihazlar Android’in bir sonraki sürümü P’yi alamayacak. Bu üç cihaz Nexus 6P, Nexus 5X ve Pixel C. Google, yaz aylarında Android P‘yi duyurduğunda üç cihaz da neredeyse 3 yaşına gelmiş olacak. Dolayısıyla bu çok şaşırtıcı bir haber olmadı. Gelişmeyle birlikte en son çıkan Nexus telefon Android Oreo’da kalarak bir defteri daha tamamen kapatmış oldu.

Öte yandan Google verdiği söz gereği, bu cihazlara en azından kasım ayına kadar aylık güvenlik güncellemeleri vermeye devam edecek. Ayrıca yeni Pixel 2 serisinin sözü gereği, bu cihazlar 2020’ye kadar güncelleme desteğine sahip olacaklar. Başka bir deyişle Pixel 2 ailesi sahipleri cihazlarında Android R‘yi de görecek gibi.

Nokia 7 Plus’tan Çin’de Büyük Başarı

Google'ın ufak ufak detaylarını gün yüzüne çıkardığı işletim sistemi Android P , hangi cihazlara gelmeyecek? Tüm detaylar yazımızda.