Android oyunları PC’den nasıl oynanır? İşte güncel yöntem

cod mobile 2

Google tarafından geliştirilen ve Google Play Games for PC ismi verilen yeni uygulama sayesinde artık Android oyunlarını bilgisayarda oynayabilmek için hiçbir aracı programa gerek olmayacak.

Android oyunları PC’den nasıl oynanır? İşte güncel yöntem. Oyun dünyasının özellikle son 5-6 yılda büyük bir değişim geçirdiği tartışmasız bir gerçek. Öyle ki yakın zamana kadar oyun denildiğinde akla gelen ilk platformlar PlayStation, Xbox gibi ev tipi konsollar veya doğrudan kişisel bilgisayarlar olurken, şimdilerde mobil oyunların bu algıyı kırdığı görülüyor. Ancak Google’ın üzerinde çalıştığı son proje, bilgisayar ile mobil oyunları tek potada eritebilir.

android oyunlari

Google Play Games for PC isimli yeni özellik, Android’de bulunan oyunların bilgisayarda hiçbir aracı program olmadan oynanabilmesini amaçlıyor. Bildiğiniz üzere oyunseverler şu an için bu tür mobil oyunları bilgisayarlarında oynayabilmek için ya sanal akıllı telefonlara ya da emülatörlere başvurmak zorunda kalıyordu.

Contra oyunu Temmuz ayında İOS ve Android akıllı telefonlara geliyor

Android oyunları PC’den nasıl oynanır? İşte güncel yöntem

Aslında Google Play Games for PC yeni duyurulan bir özellik değil. Ancak Amerikalı teknoloji devi bugüne kadar bu projesini sadece sınırlı sayıda bir kullanıcı grubu ile test ediyordu ki o gruba katılabilmek için de davetiye şartı bulunuyordu. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, uygulama seçilen 5 ülkede açık beta olarak test edilmeye devam edecek. Bunun anlamı eğer bu 5 ülkeden birinde ikamet ediyorsanız, istemeniz halinde Google Play Games for PC özeliğini test edebilirsiniz.

en iyi mobil oyunlar ios ve android

Peki bu 5 ülke hangileri? Google yeni özelliğinin ilk etapta yalnızca Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, Tayland ve Avustralya’da test edilebileceğini açıkladı. Her ne kadar listede Türkiye olmasa da, ilerleyen günlerde kapsamın genişleyebileceğinin konuşulduğunu da söyleyelim.

Okyanus dünyası keşfedildi! 100 ışıkyılı uzakta!