Android kullanıcıları artık ağ sinyal gücünü göremeyecek!

android

İnternet ve sosyal medya artık yaşamımızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş durumda. Dolayısıyla insanlar evlerinden ya da ofislerinden uzakta olsalar dahi sürekli olarak internete bağlı kalmak istiyorlar. Bu da konuyu mobil operatörlerin bizler için ne derece önemli olduğu gerçeğine getiriyor. Peki bulunduğunuz noktada telefonunuz ne kadar iyi çekiyor? Bekli ekrandaki çubuk tamamen dolu olabilir. Fakat bir Android kullancısıysanız, Ayalar > Sim Durumu’na giderek, ağ sinyali gücüne göz atabilirsiniz. Böylelikle telefonunuzun aslında ne derece çektiğini de sağlıklı bir şekilde öğrenebilirsiniz. En azından şimdilik. Çünkü Google, bu menüyü gelecekte gizlemeye hazırlanıyor.

Android sürümleri artık sinyal gücünü göstermeyecek

Google’ın Android kullanıcılarına sunduğu bu hizmet artık var olmayacak. Zira bir çok operatöre, Google’a bu konuda toplu bir ricada bulunmuşlar. Google’da operatörlerden gelen bu ricayı geri çevirmemiş. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde yayınlanacak olan Android sürümlerinde, sinyal gücünü direkt olarak ayarlar üzerinden görüntüleyemeyeceksiniz. Peki sinyal gücünü öğrenmenin başka yolları da var mı?

Elbette var. Zira Google Play’de sinyal gücünü oldukça sağlıklı bir şekilde gösteren uygulamalar mevcut. Eğer gerçekten merak ediyorsanız, Google bu veriyi kapattığında, bahse konu tarzdaki bir uygulamayı indirerek, sinyal gücünü görüntülemeye devam edebilirsiniz.

Öte yandan, operatörlerin bu durumdan neden rahatsızlık duydukları da bir diğer soru işareti.

Google Pixel 2 şimdi de WiFi sorunu ile gündemde