Android 7.1 için Google Nexus Sürprizi!

android nougat 100692507 large

Google her ne kadar, Nexus serisinin üretimine son verse ve ağırlığı Pixel serisine verse dahi, verdiği sözleri yerine getirerek; öncelikle Nexus cihazları Android 7.1 ile donatıyor.

Evet, üretici firma dahi Google Nexus modellerinin mazide kaldığını düşünüyor. Amerikalı teknoloji devi, söz konusu model ailesinin sonunun geldiğini ve artık, stratejik ortakları ile birlikte Pixel ailesine yoğunlaşacağını duyurdu. Yine de bu gelişmeler, Google’ın yıllardır verdiği sözleri tutmasına engel teşkil etmiyor. Amerikalı şirketin açıklamasına göre; Nexus ailesinin son temsilcileri, Avustralya pazarından başlayarak 6 Aralık 2016’da, Android 7.1 Nougat ile buluşacak. Elbette Nougat 7.1 ile buluşacak ilk modeller, yıl içerisinde satışa sunulan Nexus 6P gibi, geçmiş zamanların amiral gemileri olacak.

google nexus

Aslında Google Nexus aileai, gereken ön hazırlıkları 22 Kasım’da gerçekleştirdi bile. Ancak, elde bulunan cihazların, ufak tefek sorunları aşarak tam kapasite ile çalışması yaklaşık iki haftalık gecikme ile mümkün oldu.

Google Her Zamanki Gibi Sözünü Tuttu!

Objektif bir bakışla, son sürüm olan 7.1.1’in sadece Pixel ailesi ile buluşacağı ortaya çıksa da, bu işletim sisteminde ufak değişikliklerle ayrılan Nexus 6 serisi de, Android 7.1 ile ödüllendirildi. Sony, Samsung, HTC gibi dünyanın zirvesinde konumlanan nice marka, garip bir politika izleyerek üst ve orta-üst modellerine, hangi akla hizmetse Android 7 desteği sunmuyor. Basit bir örnek vermemiz gerekirse Japon üretici Sony; 8 çekirdek işlemcili, 3 GB RAM’li, 16 GB + 128 GB saklama alanı destekli M5’e Android 7.0 Nougat desteği sunmuyor. Bu gariplikler bile, Google’ı takdir etmemiz için yeterli.

Nougat 7.1.1 güncellemesi alacak modeller arasında Bexus 6P, 5X, 6, 9 ve Pixel C bulunuyor. Bir hafta içinde tüm bu  modeller, en yeni Android işletim sistemi ile buluşacak.

Kasım Ayında Patlayan Tüm Oyun Bombaları!