Android 13 GO Edition için beklenen haber geldi

Android 13 yeni detayları

Google tarafından tanıtılan ve giriş seviyesi akıllı telefonları hedef alan Android 13 Go Edition tanıtıldı. İşte detaylar.

Android 13 GO Edition için beklenen haber geldi! Akıllı telefon kullanıcıları için en önemli başlıklar listesinin ilk sırasında güncelleme desteği gelir. Öyle ki çoğu zaman yeni bir temel sürüme geçen kullanıcı sanki yeni bir telefon almış hissiyatı yaşar. İşte bu nedenle, Google’ın Mayıs ayında tanıttığı ve o tarihten bu yana da üzerinde çalışmaya devam ettiği Android 13 sürümü büyük bir heyecanla bekleniyor.

Android 13 yeni detayları

Ancak Android 13 işletim sistemi, yapısı gereği belli bir donanım standardının üzerindeki akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Bu söylememizden aslında öyle 8GB RAM / 512GB dahili depolama alanı gibi uçuk taleplerin olduğu anlaşılmasın. Tabi yine de sistemin verimli bir şekilde çalışabilmesi için en azından orta segment akıllı telefonların tercih edilmesi daha akla yatkın. İşte tam da bu sebeple Google, Android 13 tecrübesini deneyimlemek ancak bir telefona da çok para vermemek isteyen kullanıcılar için Android13 Go Edition’ı tanıttı.

Android 13 daha fazla telefona geliyor!

Android 13 GO Edition için beklenen haber geldi

Giriş seviyesi akıllı telefonlar için geliştirilen bu sürüm, doğrudan güncellemelerini Google’dan alacağı için normal sürümden daha az yer kaplayacak ve telefonun belleğinden daha az pay alacak. Bellek demişken, Android 13 Go Edition sürümünü çalıştırabilmek için bir telefonun en az 2GB RAM’e sahip olması gerektiğini belirtelim ancak günümüz akıllı telefonlarında zaten bu çok da önemsiz bir detay.

Android 13 Beta 2 kullanıma sunuldu

Material You tasarımıyla gelecek olan Android 13 Go bu sayede seleflerine nazaran çok daha kişiselleştirilebilir olacak. Bu sayede Android Go kullanıcılarının en çok canını sıkan konu olan standart tasarım sıkıntısının da önüne geçilmiş olunacak.

Yeni Samsung modelleri hakkında ilginç iddia