AMD Zen’in Maliyeti Ne Olacak?

AMD’nin yeni nesil işlemcisinin 8 çekirdekli olduğunu biliyoruz. AM4 anakart mimarisi üstüne inşa edileceğini de… Peki ya fiyat? Cevapları haberimizde bulabilirsiniz.

Intel’e kötü bir haberimiz var: Advanced Micro Devices, uzun zamandır hiç olmadığı kadar iddialı. AMD, pek çok kişinin kalbini öncelikle yüzde 40 seviyesinde düşük enerji tüketimi ile çalmıştı. Şimdi ise, “rakibine kıyasla” son derece uygun fiyatıyla çalacağa benzer…

Advanced Micro Devices, bu kez sadece duygularınıza değil, mantığınıza da hitap ediyor. Şirket, uzun zamandan beri ilk kez yüksek pot ile bahse giriyor ve Intel Core i7 6950x gibi 8 çekirdekli modellere meydan okuyor. Intel Core i7 6950X, 1100 dolardan başlayan fiyatlara sahipken; Zen, 500 dolarlık fiyatlara sahip. Bunun anlamı, Advanced Micro Devices’in 8 çekirdekli işlemcilerinin, Intel’in 6 çekirdekli işlemcileri ile yakın bir fiyatla konumlanacağı…

amd

Intel Liderliği Kaybedebilir mi?

Bu da Intel’e son derece küçük bir hareket alanı bırakıyor. Kendisiyle aynı performansa sahip ve çok daha az enerji tüketen bir rakip 500 dolar iken, Intel bu konuda ne yapmalı? Eminiz ki Amerikalı teknoloji devi, bu soruya öyle veya böyle bir cevap verecektir ancak bu cevabın ne kadar tatminkar olacağı soru işareti.

Advanced Micro Devices, bu kadarlık meydan okumayla yetinmiyor. Şirket, 340 dolarlık Core i7-6700K’a denk bir Zen 8 çekirdekli işlemciyi 150 dolarlık bir fiyatla satışa sunmaya hazırlanıyor.

Intel uzun süredir, bu kadar ciddi bir rakiple karşılaşmamıştı. Gelişmeleri, sizinle anbean paylaşacağız.

Advanced Micro Devices Şaşırtıcı bir İddiayı Ortaya Attı!