Amazon’un Yeni Oyuncağı!

amazon fire tv event

Amazon herkes tarafından merak edilen yeni oyuncağını satışa sundu.

Son dönemlerde Amazon’un farklı arayışlar içerisinde olduğunu yaptığı hamlelerden çıkarabiliyorduk. Ancak hiç kimsenin aklına Sony ve Microsoft’ta rakip olmak isteyeceği gelmemiştir.

amazon-fire-tv-event2

Amazon Game Studios kurulduktan sonra merakla neler üreteceklerini bekleyen kullanıcılar, Amazon Fire TV’nin duyurulmasına şahit oldu. 99 dolar gibi bir etiket fiyatı ile dikkatleri üzerine çeken cihazın satışlarına bugün başlandı.

Bir tür set üstü kutusu olan Amazon Fire TV; dizi, film, müzik, oyun ve erişebileceğiniz birçok içerik ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. Sistem olarak 1.7 GHz Qualcomm Krait 300 işlemci barındıran cihazın 2 GB RAM ile 8 GB dahili hafızası bulunmakta. Apple TV ve Roku gibi rakiplerinin hızını üçe katlamış gibi görünün cihazın YouTube, Hulu, Netfix, Vimeo, MLB.tv ve NBA gibi isimleride arkasına alarak gerçek bir güç oluşturmanın peşinde.

Oyun sektöründen de Sega, Disney, Ubisoft, Telltale Games, EA, 2K Games ve Gameloft gibi birçok ünlü marka ile anlaşmaya vararak cihazına an itibari ile 100 oyun barındırıyor.

Sev Zero, Minecraft: Pocket Edition, Asphalt 8 ve Monster Inc. gibi oyunları bünyesine katmış olan cihazın yanı sıra Amazon kendi oyun konsolunu da satışa sundu.

Amazon bu hamlesiyle rakiplerinden pazar payı almayı başarabilecek mi dersiniz?