Mercedes-Benz Sprinter baştan aşağı yenilendi!

Mercedes Benz Sprinter baştan aşağı yenilendi

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in 1995’ten beri ürettiği ve bu süre içerisinde 130’dan fazla ülkede toplamda 3.3 milyon adet satan ticari vanı Sprinter yenilendi. Ön siparişe açılan üçüncü nesil Mercedes-Benz Sprinter, standart önden çekişli, kısa dingil mesafesine sahip 2.1 litrelik CDI dizel dört silindirli varyantı ile KDV hariç 24.350 avrodan başlayan fiyatlarla Avrupa’da Haziran ayında satışa sunulacak.

Yenilenen Mercedes-Benz Sprinter, her türlü ihtiyacı karşılamak amacıyla çeşitli tasarımlar, motor seçenekleri, gövde uzunlukları ve değişen kargo kapasitesi ile yaklaşık 1.700 konfigürasyon ile satışa sunulacak.

Mercedes-Benz, yeni Sprinter için ön ve arka tekerlekten çekiş seçenekleri sunacak. Önden çekişli varyantlar, ağır yük taşımayan araç filolarına ihtiyaç duyan şirketler için oldukça ideal bir seçim. Yani şirketler küçük motorlu Sprinter varyantlarına yönelerek yakıt maliyetlerinden tasarruf sağlayabilecekler.

Yeni Sprinter için sunulacak motor yelpazesi standart 2.1 litrelik CDI (111 beygir) ile başlıyor. Ayrıca bu motor için 138, 158 ve 187 beygirlik güç seçenekleri de mevcut. Tüm motor seçenekleri ise 9 kademeli tork konvertörlü altı ileri manuel şanzıman ve yedi vitesli otomatik G-Tronic şanzıman ile desteklenmiş. Bununla birlikte, içten yanmalı geleneksel motora ek konulan elektrikli bir motorla hibrid versiyon da motor yelpazesinde yerini alacak.

Sprinter’da distronic adaptive cruise control sistemi, park asistanı ve yeni A-serisi’nde de kullanılan MBUX bilgi-eğlence sistemi yer alacak.

Yeni eSprinter varyantı, kısa bir süre önce gözler önüne çıkan eVito VIP minibüs ile aynı elektrik motorunu ve güç bataryasını kullanacak. Marka her iki modelde de kullanılan bataryaların 30-60 dk içerisinde tamamen şarj edilebileceğini açıkladı. Ayrıca Mercedes Pro Filo Yönetim Sistemi içinde e-van versiyonu geliştirilerek firma yöneticilerine araçlardaki enerji durumunu ve kullanımını izleme imkanı sağlandı.

Mercedes eSprinter, standart 2018 Sprinter’ın piyasaya çıkmasından bir yıl sonra yani 2019 yılında satışa sunulacak.

Mercedes-Benz Sprinter, firma yöneticilerinin filodaki tüm araçları eş zamanlı olarak izlemesine ve sevkiyatları yönlendirmesine imkan tanıyacak. Araçlara kurulan Linux tabanlı yazılım sistemi, Mercedes-Benz’in masaüstü yazılım programı olan Mercedes Pro ile filo operatörüne bağlanacak. Ayrıca Sprinter kullanıcıları firmalar, bu yazılımlar kendi ihtiyaçlarına uyarlayabilecek. Mercedes Pro, yüzlerce araçlık bir filoya sahip olan bir kargo şirketinden sadece birkaç araca sahip olan küçük işletmelere kadar herkesin ihtiyacına karşılık verebilecek şekilde geliştirildi.

Mercedes Benz Sprinter baştan aşağı yenilendi 2

Bentley Bentayga PHEV Cenevre’de sergilendi!