Amazon.com’da güvenlik krizi!

amazon kullanici bilgileri

Uzun zamandır bir güvenlik skandalı gündeme gelmiyordu derken, Amazon’dan kötü haber geldi. Amazon, kullanıcılarına bir e-posta yolladı ve şifrelerini değiştirmelerini istedi. Detayları haberimizde.

amazon kullanici bilgileri

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan Amazon.com, geçtiğimi günlerde kullanıcılarına bir e-posta yolladı. Ancak yollanan e-posta tüm Amazon kullanıcılarına değil, sadece belirli bir kitleye gönderildi. Buradaki ayrımın hangi şekilde yapıldığı bilinmiyor. Yollanan e-postada kullanıcılara şifrelerinin çalınmış olabileceği, güvenlik için şifrelerini değiştirmeleri gerektiği söylendi. Amazon.com’a giriş yapmaya çalışan kullanıcılar ise şifre değiştirme ekranıyla karşılaştı. Yani Amazon, kullanıcılarını şifre değiştirmeye zorladı.

Yapılan uygulamanın sebebi açıklanmadı ancak bazı tahminler ver. Amazon, geçtiğimiz günlerde iki aşamalı giriş yapma sistemine geçmişti. Yani giriş yaparken sadece şifre girmek yeterli olmuyor, ek bir güvenlik önlemi daha gerekiyordu. Bu uygulamanın hemen ardından bir güvenlik krizinin gündeme gelmesinin ilişkili olabileceğini düşünenler var.

Diğer yandan “Black Friday” indirimlerinin yapıldığı ve adeta alışveriş çılgınlığının olduğu bir dönemde böyle bir sorun yine akıllara saldırı ihtimalini getiriyor. Tabii ortada açık bir güvenlik ihlali açıklaması olmadığını hatırlatalım. Yani endişeler boşa çıkabilir. Ancak eğer bir Amazon.com hesabınız varsa, kontrol edip şifresini değiştirmek isteyebilirsiniz.

Geçmişten günümüze tüm Nexus modelleri!