Amazon.com, Teknoloji Devi Micrsoft Firmasını Geride Bıraktı

aa2

Dünya’nın en büyük web store şirketi amazon.com, üçüncü çeyrekte çalışan kişi sayısını açıkladı. Amazon.com için çalışan kişi sayısı, 109 bin 800 kişi. Bu rakam internet üzerinden ticaret yapan firmalar arasında en çok istihdama sahip olan kurumun, amazon.com olduğunu gösteriyor.

Amazon, geçen çeyrek içerisinde açıkladığı çalışan sayısı 97 bindi. Kısa zamanda 108 bin çalışanın üzerine çıkması, sürekli büyüyen yapısından kaynaklanıyor. Üstelik amazon.com yaklaşan tatil sezonu için 70 bin kişiyi de, geçici olarak, bünyesine eklediğini anlattı.

aa

İnternet üzerinden ticari girişim merkezlerinin neden çoğalmaya başladığını anlamak bu rakamlardan da anlaşılabilir. Dünya üzerinde giderek online alışveriş yükselen bir trend halini aldı. Online dünyada para kazanmanın sağladığı imkanlar ve düşük bir sermaye gerektiriyor olması, özellikle genç girişimciler için önemli bir deneyim ve kazanç alanı oluşturmaya başladı. Dünya üzerinde online alışveriş milyar dolarlara ulaşsa da, henüz ülkemizde yeni yeni gelişmeye başladı. Bu nedenle web tabanlı sanal mağaza girişiminin en yoğun yaşandığı ülke, Türkiye’dir. Bugün gelişen sanal alışveriş piyasasından hisselerine düşeni almak için şimdiden girişim çalışmalarını yapan kişiler, ileride bu sektörden iyi kazanç elde edebileceklerini düşünen kimselerdir.

Amazon.com internet tabanlı bir firma ve çalışan sayısı hayli yüksek. Teknoloji devi Microsoft firmasında çalışan sayısı ise, 97 bin kişi. IBM firmasında çalışan kişi sayısı da, 433 bin kişi. Samsung 371, Dell ise 106 bin kişi çalıştırıyor.