Amazfit akıllı saat yelpazesini genişletiyor

amazfit 2

Giyilebilir teknoloji sektörünün öncü ve güçlü isimlerinden biri olan Amazfit, GTR 4 ve GTS 4 adını verdiği iki yeni saat modelini daha resmen tanıttı.

Amazfit akıllı saat yelpazesini genişletiyor. Akıllı saat sektörü günden güne büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu konuda en verimli isimlerden biri olan Amazfit ise, pazara iki yeni akıllı saat modeliyle daha katkı yaptı. Çinli şirket tarafından dün gerçekleştirilen lansmanla tanıtılan ve GTR 4 ile GTS 4 isimlerine sahip olan akıllı saat modelleri özellikleriyle dikkat çekerken, fiyat konusunda biraz tereddüt yarattı.

k87po87ofghg

İlk olarak Amazfit GTR 4 modeline bakacak olursak, bu saatin yuvarlak kasa yapasına sahip olduğunu görüyoruz. 1,43 inç büyüklüğünde ve 466 x 466 piksel çözünürlüğündeki temperli camını parlama önleyici çerçeve ile destekleyen GTR, bu sayede hem parlamalardan kaynaklı görüş zorluklarını hem de temperli camı sayesinde parmak izi oluşumunu engellemeyi amaçlıyor.

Amazfit Bip 3 2

Amazfit akıllı saat yelpazesini genişletiyor

GTS 4 modeline baktığımız zamansa, bu defa dikdörtgen kasa tasarımına sahip bir akıllı saat görüyoruz. 1,75 inç büyüklüğünde ve 390 x 450 piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan GTS 4’de de tıpkı kardeşinde olduğu gibi parmak izi oluşumunu engelleyen temperli cam mevcut. Ancak bu modelde parlama engelleyici çerçeve özelliğinin bulunmadığını bildirelim.

amazfit

Her iki akıllı saat modeli de son zamanların popüler teknolojisi Always on Display yani Her Zaman Açık Ekran özelliğini desteklerken, GTR 4 modelinde 200’den, GTS 4 modelinde ise 150’den fazla saat yüzü mevcut.

Batarya boyutlarına baktığımız zaman GTR 4’ün GTS 4’den daha şanslı olduğunu görüyoruz. Nitekim yuvarlak kasalı modelde 475mAh’lık batarya bulunurken, kare kasalı modelde ise 300mAh’lık batarya mevcut. Bu durum tabi ki normal kullanım ömürlerinde ciddi farklara yol açıyor. Nitekim GTR 4 modeli tek şarjla 14 güne kadar kullanım vadinde bulunurken, GTS 4’de bu süre 8 güne kadar düşüyor. Tüm bu özellikleri ve farklılıklarına rağmen Amazfit, her iki modeli de 200 dolardan satışa sunacağını açıkladı. Amazfit akıllı saat modelleri ülkemizde de satılmakta.

TECNO POVA Neo alana TECNO Buds 1 kulaklık hediye