Meizu MX5 Özellikleri!

Meizu MX5 Ozellikleri

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Meizu, Türkiye’de Meizu MX5 modelinin satışı için gün sayıyor.

Türkiye’de distribütör aracılığı ile satılan Meizu’nun yeni MX5 serisi için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Meizu MX5 Ozellikleri!

Geçtiğimiz günlerde yeni seriye ait ana model MX5 Gfxbench testinde görülmüş ve teknik özellikleri de ortaya çıkmıştı. Bu kez ise cihaza ait olduğu iddia edilen bir çok fotoğraf ortaya çıktı. Ortaya çıkan fotoğraflar eskiden sızdırılan tasarımlarla örtüştüğü için artık cihazın genel görünümünün netleştiğini söyleyebiliriz. Meizu’ya özgü çizgilerin biraz Samsung’un havasına büründüğü rahat bi şekilde görülebiliyor. Tasarım genel olarak incelendiğinde Samsung’un Galaxy ailesinin bir üyesiymiş gibi duruyor.

30 Haziran’da duyurulması beklenen modelin teknik özelliklerinden bahsetmemiz gerekirse; 5.5” ekranda FHD çözünürlükte olan cihazın 3GB RAM ve 16GB depolama alanı mevcut. 4K video kaydı yapabilen 20.7MP arka kamerası ile, FHD video kaydı yapabilen 5MP n kamerası ile MT6795T chipset dikkat çekiyor.

MT6795T chipset aynı zamanda Helio X10 ismiylede anılıyor. Bu chipsette 4+4 formatında Cortex-A53 çekirdekleri sırasıyla devreye giriyor. 2.2GHz saat hızına kadar çıkan çekirdeklere 700MHz hızında çalışan PowerVR G6200 grafik birimi eşlik ediyor.

Meizu MX5’in batarya kapasitesinin 3150 mAh seviyesinde olacağı da konuşulurken, mCharge adındaki hızlı şarj teknolojisi ile 10 dakikada bataryanın yüzde 25’nin doldurulabildiği iddialar arasında.

Meizu MX5’in fiyatının ise 290 dolar seviyesinde olması bekleniyor.

iPhone 6 Patladı!