Alan Rickman Aramızdan Ayrıldı!

alan rickman

Harry Potter serisinde Severus Snape’a hayat veren, ünlü beyaz perde ve tiyatro oyuncusu Alan Rickman hayatını 69 yaşında kaybederek, aramızdan ayrıldı.

Sinema dünyasının büyük isimleri aramızdan bir bir ayrılmaya devam ediyor. 2015 yılının Haziran ayında Star Wars Prequel ve Lord of The Rings üçlemesinden tanıdığımız Christopher Lee, hayata gözlerini yummuştu. Maalesef, bir usta sanatçı daha aramızdan ayrıldı. Die Hard ile çıkış yakalayan ve Harry Potter serisinde canlandırdığı Severus Snape ile tüm dünyaca tanınmaya başlayan Alan Rickman, 69 yaşında vefat etti.

Uzun süredir kanserle mücadele eden Alan Rickman’ın ölümü, ailesi tarafından da doğrulandı.

alan rickman

Pek çok tiyatro oyununda başrol üstlenen Alan Rickman, beyaz perdedeki ününü 1988 yapımı Die Hard’daki Hans rolüyle kazanmıştı. Rickman, 1991’de de Robin Hood: Prince of the Thieves filmindeki Nothingham Şerifi rolüyle ününü perçinledi. Alan Rickman’ın en büyük patlaması, gişe rekortmeni Harry Potter serisindeki Severus Snape rolüyle gerçekleşti.

Ünlü sanatçının rol aldığı diğer filmler arasında; Dogma, Rasputin: Dark Servant of Destiny, Sweeny Todd, Judas Kiss, Perfume: The Story of The Murderer, The Butler, Galaxy Quest, Dark Harbor, Fallen Angels, Micheal Collins, Something the Lord Made, Blow Dry, Love Actually, The Wildest Dream gibi dünyaca ünlü yapımlar yer alıyor.

Seslendirme alanında aranan isimler arasında bulunan İngiliz aktörün karizmatık sesini, Alice: Through The Looking Glass’ta Absolem karakteriyle son kez sinemada duyabileceğiz.

Sanatçının pek çok Golden Globe, Hugo ve Emmy ödülünün yanında, Oscar adaylığı da bulunuyordu.