Akıllı Harçlık Fikrine MasterCard’tan Ödül

Esra Gencturk Serdar Demireren Ozgur Erol Mete Guney

MasterCard’ın Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle, global başarı yakalayacak inovatif fikirleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “MasterCard Innovation Challenge Turkey” programının kazananı belli oldu.  

“Dijital Hayat”, “Nakitsiz Toplum”, “Kamu ve Kurumlara Yönelik Çözümler”, “Perakende” ve “İstanbul’un Sorunları” konularında, 122 adet inovatif ürün ve servis fikrinin katıldığı programda, juri değerlendirmesi sonucu altı yaratıcı fikir finale katılmaya hak kazandı.

Esra Gencturk - Serdar Demireren - Ozgur Erol - Mete Guney

Akıllı Harçlıkla Nakitsiz Topluma Doğru

Nakitsiz Toplum”, “Kamu ve Kurumlara Yönelik Çözümler”, “Perakende” ve “Dijital Hayat” konularında inovatif fikirlerin finale kaldığı programda, “Akıllı Harçlık” fikri ile İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Serdar Demireren ve Özgür Erol’un projelendirdiği, Nakitsiz Toplum kategorisindeki, “Akıllı Harçlık” fikri birinciliğe layık görüldü. 6-15 yaş grubundaki çocukların ebeveynlerinin kontrolünde tasarruf yapmalarını ve para harcamalarını amaçlayan “Akıllı Harçlık” sisteminde, ebeveynlerin talimatı doğrultusunda, belirli periyotlarda çocukların kartlarına para yatırılıyor ve yine ebeveynlerin takip ve izinleri dahilinde çocuklara bu parayı harcama, biriktirme ya da bir yere bağışlama imkanı sunuluyor.

İkinciliğe layık görülen fikir ise, Kamu ve Kurumlara Yönelik Çözümler kategorisinde, “Hızlı Çeviri” fikri oldu. Hızlı Çeviri, online olarak hızlı ve kaliteli çeviri hizmeti verme fikri temeline dayanıyor. “MasterCard Innovation Challenge Turkey”in üçüncülüğü elde eden yaratıcı fikri ise, Dijital Hayat kategorisinde, “Go and Teach” projesi oldu. “Go and Teach” projesi ile, özel ders veren öğretmenlerle öğrenciler online platformda buluşturuluyor ve ders bedellerini taksitle ödeme imkanı sunuluyor.

İninal Kurucusu ve CEO’su Çelik Ören, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen inovatif fikir sahibine 15 bin TL, ikinci seçilen fikir sahibine 10 bin TL, üçüncü seçilen fikir sahibine ise 5 bin TL para ödülü verildi.

Busuu şimdi Türkiye’de