Akıllı Ev İzleyici izinsiz erişimler konusunda uyarıyor.

Akıllı Ev İzleyici siber güvenlik kampı HPE

Güvenlik açıkları nedeniyle kişisel Wi-fi ağınıza sızılabilir ve başkaları tarafından kullanılabilir. ESET’in Akıllı Ev İzleyici  uygulaması, modemlerinizi güvenlik açıklarına karşı tarıyor ve izinsiz erişimler konusunda uyarıyor.

ESET, Karadeniz Bölgesi’ndeki iş ortakları  “ Geleceğe Hazır Siber Güvenlik ” toplantısında buluşturdu. Toplantı, ESET Türkiye Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü ve ESET Karadeniz Bölgesi Saha Sorumlusu Adem Hotaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinlikte ESET’in 2019 dijital güvenlik ürünleri ( Akıllı Ev İzleyici ) tanıtıldı ve öne çıkan siber tehditler konuşuldu.

Akıllı Ev İzleyici

Bağlantı noktasındaki güvenlik önemli

ESET Türkiye Dağıtıcı ve Saha Grup Müdürü Hakan Ünlü, “2025 yılına kadar dünyada 75 milyar internet bağlantılı cihazın kullanılacağı tahmin ediliyor.

Şu an bile neredeyse her evde en az 4 internet bağlantılı cihaz var” diye konuştu. Ünlü, bu nedenle evdeki cihazların ortak bağlantı noktası olan modemlerdeki güvenliğin büyük önem taşıdığını söyledi ve “Modeminize siz ve ailenizden başka biri sızabilir ve hatta Wi-fi ağınız yoluyla çeşitli verilerinizi elde edebilir” uyarısında bulundu.

Evdeki davetsiz misafirleri belirlemek mümkün

ESET teknolojisinin modem ve routerlere sızan davetsiz misafirlere karşı da çözüm ürettiğini belirten Hakan Ünlü; Akıllı Ev İzleyici uygulamasının, kişisel Wi-Fi ağını kullanan tüm internet bağlantılı cihazları görüntülediğini aktardı. Ünlü, “Bu uygulama sayesinde, bilinmeyen bir cihaz evinizdeki ağınıza bağlandığında, bundan haberiniz oluyor“ açıklamasını yaptı.

iPhone 11 özellikleri ve diğer tüm ayrıntılar

Ünlü; ESET Internet Security; ESET Smart Security Premium ve ESET Multi-Device Security ürünlerinde yer alan Akıllı Ev İzleyici’sinin modem ve routerlerı güvenlik açıklarına karşı taradığını ve tüm izinsiz erişimler konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.