Joe Biden yönetimindeki ABD koronavirüs aşı pasaportu konusunda ciddi adımlar atıyor. Peki bunun Türkiye’ye ve dünyaya etkisi ne olacak?
ABD koronavirüs aşı pasaportu uzun bir süredir tartışma konusu haline geldi. Özellikle ABD kaynaklı böyle bir çalışmanın yapılması tüm dünyayı etkileyecek diyebiliriz. Peki konu ile ilgili nasıl bir yöntem takip ediliyor? Gelen son detaylara göre ABD federal sağlık koordinasyon konseyi yaklaşık olarak 1 ay kadar önce önemli bir çalışma başlattı.
Bu çalışmaya göre ABD’deki sağlık örgütleri dijital pasaportların dağıtılmasına yardım edecek. Böylece birçok kişinin aşı konusunda işlemlerinin hızlı halledilmesi sağlanacak. Yetkililer konuyla ilgili IBM ve diğer şirketler ile görüştü. Bu görüşmeler sonucunda dijitale geçiş hızlandı.
ABD Koronavirüs konusunda yeni önlemler almaya çalışıyor
Koronavirüse karşı sosyal mesafe ve maske gibi önlemler alınıyor. Ayrıca toplumun kendi içerisinde daha duyarlı olması için yeni önlemlere başvuruluyor. Ancak her ne olursa olsun dışarıdan gelen kişiler bütün önlemleri mahvedebiliyor. Böyle bir durumun farkında olan yetkililer dijital pasaport konusunu gündeme getirdi.
Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Derneği tarafından yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda aşı pasaportu aktif hale getirildi. Böylece toplum çok daha korunaklı seviyeye ulaşabilecek. ABD nüfusu genel olarak değerlendirildiğinde yüzde 30 gibi bir bölüm koronavirüs aşısına sahip.
27 Mart dünya koronavirüs tablosu
Bu aşılar Avrupa ve ABD tarafından çok önemseniyor. Böyle bir nedenden dolayı giriş çıkışlarda pasaport büyük öneme sahip olacaktır. Ayrıca bu tür ülkelerde aşı pasaportunun kullanılması, Türkiye’de de zorunlu hale getirilebilir. Peki sizce insanların aşı olup olmaması seyahatlerinde önemli olmalı mı?