ABD Başkanı Kendi Twitter Hesabını Açtı

barack obama israil politikamizi yeniden gozden gecirecegiz 487661

Obama speaks about the sequester in Washington

ABD Başkanı Barack Obama, kendi yönettiği ve kendi Tweet’lerin yazacağı özel Twitter hesabını açtı.

Başkan adına daha önce Beyaz Saray’da açılmış bir Twitter hesabı bulunuyordu ancak bu hesap başkanın danışmanları tarafından kontrol ediliyor ve resmi duyuruların yayınlandığı bir tür basın bildirisi aracı olarak kullanılıyordu.

Ancak yeni açılan @POTUS (President Of The United States) isimli adresin kontrolünün doğrudan ABD Başkanı Barack Obama’nın elinde olduğu açıklandı. Başkan’ın ilk tweet’i ise, “Merhaba Twitter, ben Barack. Gerçekten! Altı yıl sonra bana nihayet kendi hesabımı verdiler.” oldu.

Beyaz Saray’a ait diğer hesaplardan da duyurulan yeni hesap, kısa sürede 60 milyona yakın takipçi kazandı. Yeni @Potus hesabı, ABD Başkanı’nın halka doğrudan ulaşarak duyurular yapması ve sorunları dinlemesi için kullanılacak. Ancak şurası kesin ki, başkanın 60 milyon ABD’liden gelecek şikayetleri tek tek okuması ve cevaplaması mümkün olmayacak. Hesabın kontrolü için danışmanların yine devreye gireceğini tahmin etmek zor değil.

ABD Başkanı şimdilik ABD yönetimindeki bazı kişilerin, yabancı devlet liderlerinin ve eşinin Twitter hesabı dahil olmak üzere 65 kişiyi Twitter’da takip ediyor.

 

4G’de Son Durum Nedir?