4G’de Son Durum Nedir?

4721

#İŞBİRLİĞİ

472[1]

Aynı 3G ihalesinde olduğu gibi, 4G ihalemizde de işler arap saçına döndü.

Hatırlayacağımız gibi, Türkiye 3G teknolojilerine geçmek için hazırlık yaparken, hükumet değişimi, ekonomik krizler, özelleştirme telaşı derken 3G ihalesi sürekli ertelenip durmuş, Türkiye’nin 3G’ye geçişi beş yıl kadar gecikmişti.

Hatta 3G ihalesi o kadar gecikmişti ki, Türk operatörler 3G servislerini açtıktan bir yıl sonra Avrupa ve ABD’de 4G servisleri hizmete girmeye başlamış yani Türkiye dünyayı bir nesil geriden takip etmek zorunda kalmıştı.

Şimdi 3G’den 4G’ye geçiş için Türkiye’de hazırlıklar tamamlanmış, telefon operatörlerimiz ihale girip 4G lisanslarını almak üzere planlarını yaparken, 4G ihalesinin de ertelendiği haberi geldi.

Mayıs ayı içinde yapılması plananlanan 4G ihalesinin Ağustos ayına sarkması aslında çok da büyük bir ertelenme sayılmaz ancak bu ertelemenin arkasındaki asıl neden onu çok önemli bir haber haline getiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bir kaç hafta önce 4G teknolojisinin dünyada eskidiğini ve herkesin 5G’ye geçmek üzere hazırlık yaparken bizim 4G ihalesi açmamızın Türkiye’yi teknoloji çöplüğüne çevireceğini dile getirmesinin ardından, 4G ihalesinin iptali gündeme gelmişti. İşte o iptal gerçekleşti ve yeni ihalenin 26 Ağustos 2015’te yapılacağı duyuruldu.

Ancak bu ihale, iptal edilen 4G ihalesi gibi olmayacak. Peki yeni ihalede neler göreceğiz?