9000 mAh pil kapasiteli telefon: EX1

macoox ex1 9000 mah

Akıllı telefonlarda pil ömrü ve batarya kapasitesi önemli satın alma kriterlerinin başında geliyor. Ancak bir marka bu işi abarttı. Çinli üretici Macoox, 9000 mAh kapasiteli pile sahip modeli EX1’i duyurdu. Detayları haberimizde.

macoox-ex1-9000-mah

Hemen her akıllı telefon kullanıcısının en büyük sorunu pil ömrü. Üreticiler, hızlı şarj teknolojileri ve güç tasarruf modları ile pil ömrünü uzatmaya çalışıyor. Diğer yandan ise incelen telefonlar sebebiyle pil kapasitesi aşağı çekiliyor. Pazardaki kapasite modeline göre 2000 mAh ile 4500 mAh arasında değişiyor. Bu rakam popüler üreticilere ait. Ancak Macoox isimli Çinli üretici, EX1 modeli ile bu konuda adeta ezber bozdu.

Macoox markasının ülkemizde satışı yok. Dolayısıyla pek bilinmiyor. Ancak bu model bilinmeye değer. EX1 olarak adlandırılan modelin pil kapasitesi 9000 mAh. Bu rakam ile ortalama bir Android amiral gemisinin üç katı olduğunu söyleyebiliriz.

Macoxx EX1 modelinde 4.5 inç büyüklüğünde bir ekran var. 1 GB RAM ve 8 GB depolama kapasitesine sahip olan modelin arkasında 8 MP, ön tarafında ise 2 MP çözünürlüğe sahip kameralar bulunuyor. Bu özellikler ile performans konusunda modelin hiçbir iddiası yok. Ancak pil ömrüne gelince işler değişiyor.

Telefonun içerisindeki dahili pil 9000 mAh kapasiteye sahip. Bu rakamın altında değerlere sahip güç kaynakları bulmak mümkün. Tabii böyle bir pil beraberinde ciddi bir kalınlık sorunu getiriyor. Ancak üretici bunu sorun etmiyor. Macoox X1 modelinin kalınlığı 15 mm yani tam 1.5 santim. Karşılaştırma yapmak için iki iPhone 6s’i üst üste hayal edebilirsiniz. Fakat üreticinin bununla ilgili bir problemi yok. Normal bir kullanımda bu telefonun pilini bir gün içerisinde bitirmek neredeyse imkansız. Telefon, ilginç Android modelleri listelerine eklenecek türden.

Hızlı şarj desteği sunan en güncel 5 telefon! (2015)