5651 Sayılı İnternet Yasası Neler Getiriyor?

erişim yasağı

İnternet yasası olarak bilinen 5651 sayılı yasada yapılan düzenlemelere çokça eleştiri getirilse de 15 Nisan itibariyle yasa yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren torba yasadaki düzenlemeler 5651 Sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”u da kapsıyor.

İnternet yasası olarak bilinen yasaya eklenen 8/A maddesiyle TİB, Başbakanlık ve/veya Bakanlık talebi üzerine içerik çıkarılması ya da erişim engellenmesi kararını 4 saat içinde uygulanmak zorunda. Eğer içeriğe erişim engellenmezse o site tamamı ile kapatılabilecek.

erişim yasağı

Bu içeriği oluşturan ve yayan kişilerin bilgileri, hâkim kararıyla adli mercilere verilebilecek. Bu bilgileri vermeyen yetkililer de adli para cezası ile karşı karşıya kalacak.

Ayrıca 500 bin TL’ye kadar idari para cezası da söz konusu duruma. TİB yetkilileri yaptıkları açıklamada; özellikle Bitly tarzı bazı sitelerin, teknik hatalardan dolayı kapatıldığını, bu tarz sorunların kısa zaman içinde çözüldüğünü ve sitelere tekrar erişim sağladıklarını ifade etti.

Apple Bu Ürüne Yasak Koydu