4Chan kurucusu Google’da!

4Chan kurucusu Googleda

Geçtiğimiz dönemlerde adından sıkça söz ettiren 4Chan’in kurucusu Christopher Poole, Google’a transfer oldu.

Binlerce internet kullanıcısı için bir zamanlar DeepWeb öncesi son çıkış olarak bilinen 4Chan yaklaşık 12 yıl önce kurulmuştu. Şiddetten cinselliğe kadar her türlü içeriğin barındığı sosyal ağı 15 yaşındayken kuran Poole’un yeni görevi herkesi şaşırttı.

İnternetin kendine özgü forumlarının başında gelen 4Chan’in kurucusu Christopher Poole, Google’a katıldığını kendi blogu üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Time dergisi tarafından 2008 yılının en etkili isimleri arasında gösterilen ve takma adı moot ile internette tanınan Poole’dan bir süredir haber alınamıyordu.

Poole kendi blogunda yayınladığı bir mesaj ile moot’un artık büyük rollerde yer aldığını gösteriyor. Bu açıklama ile beraber Google Akışlar, Fotoğraflar ve Paylaşım Başkan Vekili Bradley Horowitz tarafından yapılan duyuruya göre, Chris Poole artık bir Google çalışanı.

Chris Poole tarafından 2003 yılında kurulan 4Chan, kullanıcılarının anonim olarak paylaşım yaptığı görsel ağırlıklı bir forum olarak biliniyor. Kurucusu olduğu platformdan ayrılmadan önce, topluluk 42 milyardan fazla sayfa görüntülemeye ve 1 milyarın üzerinde ziyaretçiye ulaşmayı başarmıştı. Aradan geçen dokuz ayda ise bir dönemin fırtınalı markası, bir Japon mesajlaşma servisine satıldı.

Bu gelişmelerden sonra iki farklı şirket kurup, ikisinde de beklediği başarıyı yakalayamayan moot, bundan sonra yoluna Google ile devam edecek.

Twitter’da Gif dönemi başlıyor!