Galaxy S7’nin yeni dokunmatik teknolojisi: ClearForce

clearforce teknolojisi

Farklı dokunmatik teknolojiler şu sıralar oldukça gündemde. Önce Apple tarafından gündeme getirilen yeni teknolojilere daha sonra Huawei de katılmıştı. Şimdi ise Samsung’un bu alanda çalıştığı iddia ediliyor.

clearforce-teknolojisi

Synaptics isimli firmaya ait olmayan bir YouTube kanalında yayınlanan bir videoda ClearForce adında yeni bir teknoloji ilk kez gösterildi. Bu teknoloji temelde Apple’ın 3D Touch teknolojisiyle aynı fonksiyona sahip.

Basınca duyarlı dokunmatik paneller şu sıralar oldukça gündemde. Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde kullanılan bu teknoloji, Android tarafında Huawei Mate S modelinde de kullanılıyor. Şimdi ise Samsung’un bu teknolojiyi kullanacağı iddia ediliyor.

Weibo isimli sosyal ağ üzerinden sızdırılan videoda Samsung cihazlar üzerinde bu teknolojiden bahsediliyor. Eğer iddialar doğruysa, Samsung’un 2016’nın ilk çeyreğinde duyuracağı yeni modeli Galaxy S7’de ve daha sonra duyurulacak olan tabletlerde bu teknolojiyi göreceğiz. ClearForce isimli teknoloji hakkında yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu çalışmanın bir konsept olduğunu tekrar hatırlatalım. Henüz kesinlik değeri taşımıyor.

iPhone 6s’in 8 kötü özelliği!