28 Years Later filmi kısmen iPhone 15 Pro Max ile çekildi!

28 Years Later filmi kısmen iPhone 15 Pro Max ile çekildi!

Wired’ın raporuna göre Danny Boyle’un zombi devamı olan 28 Years Later, birkaç iPhone 15 Pro Max akıllı telefon kullanılarak çekildi. İşte tüm detaylar.

Bütçesi 75 milyon dolar civarında olduğundan bu, 28 Years Later’ı şimdiye kadar iPhone kullanılarak yapılmış en büyük film yapıyor. Üzerinden geçmeye değer bazı önemli uyarılar var. Her şeyden önce, film ekibinin bir Gizlilik Anlaşması imzalaması gerektiğinden, hikayedeki kaynak kullanımı anonim. Ayrıca filmin tamamı geçen yılın son teknoloji ürünü Apple akıllı telefonu kullanılarak çekilmedi. Kaynaklar, Boyle ve ekibinin çok sayıda farklı kamera kullandığını ve iPhone 15 Pro Max’in yalnızca bir araç olduğunu doğruladı. Çekimlerde kullanılan her iPhone, tam çerçeve DSLR lenslerle entegre olacak şekilde uyarlanmış görünüyor. Bahsi geçmişken, bu profesyonel kalitede lensler küçük bir servete de mal oluyor. Telefonlar ayrıca koruyucu kafeslere de yerleştirilerek çekim yapıldı.

28 Years Later filmi kısmen iPhone 15 Pro Max ile çekildi!

Telefonlar yalnızca bu filmin yapımında kullanılmamış olsa bile bu, Boyle ve ekibi için hala tam bir dönüm noktası niteliğinde. Serinin ilk filmi, o dönemde maliyeti 4.000 dolar olan profesyonel tüketici sınıfı bir video kamerayla çekilmişti. Bu kamera görüntüleri MiniDV kasetlerine de kaydedildi.

28 Years Later, serinin üçüncü filmi ve Haziran 2025’te vizyona girecek. Filmin başrollerinde Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes ve Cillian Murphy yer alıyor. Bu, hızlı hareket eden öfkeli zombilerin evreninde geçen üç yeni filmden ilki olacak. Konuyla ilgili ayrıntılar mevcut değil, ancak yaklaşmakta olan üç filmin tamamı Alex Garland tarafından yazılıyor.

The Running Man Remake’in Çekimleri Yakında Başlıyor