2023 yılının ilk altı ayının alışveriş trendlerini açıkladı

Alışveriş

Hepsiburada, 2023 yılının ilk altı ayında platformu üzerinden yapılan alışveriş eğilimlerini  inceleyerek tüketici eğilimlerini açıkladı.

Verilere göre, 2023’ün ilk 6 ayında, en çok temel tüketim & gıda, dijital ürünler, sağlık ve güzellik, giyim, teknoloji ürünleri, küçük ev aletleri ve ev – yaşam kategorisinden alışveriş yapıldı.

En çok alışveriş yapan şehirler ise; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli oldu. En çok alışveriş akşam 8 ile 10 arasında yapıldı ve en çok Mart ayında yapıldı.

Alışveriş

Akıllı çocuk saati

Bilgisayar kategorisinde en çok mouse, USB bellekler, taşınabilir bilgisayar, monitor, klavye ve hafıza kartları satın aldı.

Logitech markasının bilgisayar aksesuarları çok tercih edilirken, Lenovo ve Asus markalı taşınabilir bilgisayarlar ise kullanıcıların tercihinden yana oldu.

Teknoloji aksesuarlarının akıllı saat kategorisinde BabySmart markasının akıllı çocuk takip saati kameralı, gizli dinleme özelliği ve sağladığı diğer avantajlarla ilk 6 ayın çok satan ürünü oldu.

Alışveriş

Yastık alındı

Ev- yaşam kategorisinde sunulan zengin seçenekler arasında yastıklar, nevresim takımları ve saklama ürünleri çok satılan ürünler olarak öne çıktı. Varol markasının yeni nano teknolojiyle üretilen, otel yastığı rahatlığındaki yastıkları çok tercih edilirken, Yataş’ın ve Karaca Home’un nevresim takımlarının yanı sıra Chakra markasının da havluları ve mumları yoğun ilgi gördü.

Alışveriş

Mutfakların yıldızı küçük ev aletleri

Küçük ev aletlerinde fritözler geçen senenin aynı dönemine göre %422 arttı. Robot süpürgeler ve saç sakal düzeltme makineleri de müşterilerin çok tercih ettiği ürünlerden oldu.

Philips markasının airfryerı listenin başında yer alırken Xiaomi ve Roborock markalarının robot süpürgeleri de yoğun ilgi görerek çok tercih edilen ürünler oldu

Apple, Samsung ve Xiaomi

Cep telefonu satışlarında kullanıcılarının tercihi Apple, Samsung ve Xiaomi oldu.

  Alışveriş

Yüz bakım ürünleri

Kozmetik kategorisinde cilt bakım ürünleri, parfümler, cilt yenileyici kremler ve makyaj malzemeleri müşteriler tarafından yoğun ilgi gören ürünler olarak ön plana çıktı.

Kullanıcıların yüz bakım ürünlerinde marka tercihinde ilk sırayı The Purest Solutions alırken, güneş koruma ürünlerinde La Roche-Posay markası ön plana çıktı. Makyaj malzemelerinde ise dünyaca ünlü Maybelline New York markasının dudak ürünleri ve maskaraları fazlasıyla satıldı.

Iıslak mendil

Temel tüketim ve gıda kategorisinde ilgi ıslak mendillere, bebek bezine ve tuvalet kağıdına gösterildi. Sleepy markasının ıslak mendilleri ve bebek bezleri tercih edildi. Tuvalet ve havlu kağıtlarında ise Solo markası öne çıktı.

Market kategorisinde ise Eti markasının bisküvi ve kekleri tercih edilirken Ülker markasının ise çikolata ve gofretler çok satıldı.

Alışveriş

Giyimde tişört satın alındı

Farklı renk ve model alternatiflerinin yer aldığı giyim kategorisinde bebek body’leri ve tişörtler çok satıldı.

Sevilen ürünler DeFacto, U.S. Polo Assn ve Mavi markalarının tişörtleri olurken June markasının spor ürünleri de kullanıcıların arasında yer edindi.

Spor malzemeleri

Yılın ilk altı ayında Adidas, Puma ve Nike markalı ürünler tercih edilirken, Joystar ve Hummel markaları da spor tutkunlarından ilgi gördü.

Adidas, Puma ve Hummel markalarının günlük spor ayakkabıları ve yürüyüş ayakkabılarının yanı sıra Leipae markasının kramponları tercih edilenler arasında yer aldı.

Samsung iPhone 15’ler için seri üretime başladı