2018’in en çok kazandıran PC oyunları

pc oyunları

#İŞBİRLİĞİ

2018’de yapımcılarına en çok para kazandıran PC oyunları hangileri oldu? Görünen o ki 2019’da da F2P tarzı yapımların yükselişi devam edecek. İşte 2018’de en çok kazandıran PC oyunları.

Son birkaç yıldır oyun dünyasındaki dengeler tamamen değişmiş durumda. Oyun sektörünün mobil kanada doğru kayması ve F2P tarzındaki yapımların yaygınlaşması önemli bir devrim sayılabilir.

Artık geliştiriciler oyunu satıp parayı peşin olarak almak yerine, oyunu ücretsiz olarak sunup, yapım içerisindeki envanterleri satarak para kazanmayı tercih ediyorlar.

Aslında bu durum ilk etapta karsız bir işmiş gibi görünse de yapımcılar bu sayede muazzam paralar kazanabiliyorlar. Sonuçta oyunu bir defa sattığınızda kazanacağınız para belli. Fakat F2P tarzı yapımların uçu tamamen açık. Yani bir oyundan milyonlar kazanmanız da mümkün, hiç para kazanamamanızda.

F2P tarzı oyunların en çok benimsendiği platformlar ise akıllı telefonlar ve PC oldu. Konsollarda bu tarz yapımlar çok fazla gelir getirmedi. Fakat PC’de tam tersi bir durum söz konusu diyebiliriz.

Bugün 2018’de en çok gelir elde eden PC oyunları listesiyle karşınızdayız. Elbette bu listeyi hazırlarken PC oyunculuğunun can damarı diyebileceğimiz Steam’in verilerini baz aldık.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri 2018’de yapımcısına en çok para kazandıran PC oyunları listesi ile başaşa bırakalım.

En çok para kazandıran PC oyunları

Counter Strike Global Offensive

Çıkış Tarihi: 2012
Platformlar: PC