2017’de, Steam’de en çok gelir elde eden 12 oyun

steam

Steam’in PC oyuncuları için ne kadar önemli bir platform olduğunu zaten biliyoruz. PS4 oyuncuları için PS Store, Xbox One oyuncuları için de Xbox Live Store ne kadar önemliyse PC oyuncuları için de Steam o kadar önemli. Özellikle de indirimler dönemine girdiği zamanlarda. Peki 2017’de Steam’in en çok gelir elde eden oyunları hangileri olmuştur dersiniz?

Valve, Steam verilerini paylaştı

Valve her sene olduğu gibi, bu sene de Steam’de en çok gelir elde eden 100 oyunu açıkladı. Elbette bu açıklama 1’den 100’e kadar sıralama şeklinde olmadı. Valve bunun yerine oyunları platin, altın, gümüş ve bronz gibi kategorilere ayırdı. Platin kategorisinde yer alan yapımlar, Steam’de en çok hasılata imza atan yapımlar olarak nitelendirildi.

Peki bu oyunlar arasında hangi yapımlar bulunuyor. Elbette sizlerin de tahmin edebileceği üzere listenin daimi üyelerinden biri olan CS: GO bu sene de platin oyunlar arasında yer alıyor.

Bu listedeki en sürpriz isimlerden birisi de CS: GO’nun en büyük rakibi olarak lanse edilen PUBG. Bu iki yapım haricinde, son iki seneye damga vuran Rocket League yine platin oyunlar arasında kendine yer buldu. Listede yer alan oyunlar arasında DOTA 2 ve Warframe gibi f2p oyunlar da yer alıyor.

Valve tarafından yayınlanan listede yer alan yapımlara, aşağıdaki görselden göz atabilirsiniz.

Ekran Resmi 2018-01-02 09.18.57

Amazon en çok satan oyunları açıkladı