2 milyon dolarlık Koenigsegg kaza testinde!

2 milyon dolarlık Koenigsegg kaza testinde

Kaza testlerinin otomobil piyasasındaki etkisi büyük. Yeni otomobillerin güvenlik standartlarının değerlendirildiği bu testler otomotiv üreticileri için oldukça önemli. Çünkü çeşitli zorlu testlerden sonra yeni otomobiller için sürücü, yolcu ve yaya güvenlik puanları kamuoyu ile paylaşılıyor. Buradan çıkan sonuçlar otomobil kullanıcılarının marka ve modellere bakışını büyük ölçüde belirliyor.

Yüksek performanslı bir hypercar olan Koenigsegg Regera, yakın zamana kadar federal emniyet standartlarını karşılayamadığı için satışa sunulmadı.

Tabi ki birkaç istisna dışında. 2008’de sadece sekiz adet Koenigsegg CCX ithal yollarla satıldı ve genellikle otomobil fuarlarında sergilendi. Ancak 2015 yılına gelindiğinde işler biraz değişti. Koenigsegg’in yüksek performanslı hypercar’ı uluslararası otomobil güvenlik standartlarının tamamını karşılamayı başardı. Yasal olarak satışına izin verilen Koenigsegg Regera kısa süre içerisinde yüzlerce sipariş aldı. İsveç merkezli şirket bu büyük başarı için Instagram’dan tüm dünyadaki takipçilerine teşekkürlerini sundu. Ayrıca son Regera’nın çarpışma testlerini içeren kısa bir video klip yayınladı.

Milyon dolarlık otomobilin kaza testi yürekleri ağza getirdi. Karbon fiber yapıya sahip olan Koenigsegg Regera’nın zorlu testlerdeki dayanıklılığı oldukça etkileyici.

Yenilenen Regera, ilk olarak 2015 Cenevre Motor Fuarı’nda yer almıştı. Benzersiz performansı ile 1500 beygir gücündeki hypercar, 300 km/s hıza sadece 10.9 saniye ulaşıyor ve maksimum 400 km/s hızı görüyor. Fiyat etiketi ise bahsettiğimiz gibi 2 milyon dolar.

Yeni Mercedes-Benz A-serisi Yola Çıkmaya Hazır!