140 Dilde Şarkı Söyleyen Kadın Dünya Rekoru Kırdı

140 Dilde Şarkı Söyleyen Kadın Dünya Rekoru Kırdı

140 dilde şarkı söyleyen bir kadın dünya rekoru kırdı. İşte tüm detaylar.

Bir genç, Dubai’de verdiği konserde 100’den fazla dilde şarkı söyleyerek Guinness Dünya Rekoru’na ulaştı. Hindistan’ın Kerala kentinden 18 yaşındaki Suchetha Satish, 24 Kasım 2023’teki İklim Konseri etkinliğinde toplam 140 dilde şarkı söyleyerek rekoru kırdı.

140 Dilde Şarkı Söyleyen Kadın Dünya Rekoru Kırdı

Heyecan verici haberi geçtiğimiz hafta Instagram’da da paylaşan şarkıcı, şunları söyledi: “24 Kasım 2023’te konserim sırasında, 140 dilde, 9 saatte şarkı söyleyerek, Allah’ın izniyle yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdığımın haberini vermekten mutluluk duyuyorum. Dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize teşekkür ederim.” Resmi Guinness Dünya Rekorları web sitesi, bunun “bir konserde en çok dil söylenen” olduğunu ve “140 sayısının Dubai’deki COP 28 zirvesine katılan yüz kırk ülkeyi temsil etmek için sembolik olarak seçildiğini” söyledi.

Bayan Satish’i başarısından dolayı tebrik eden Hindistan’ın Dubai Başkonsolosluğu, 5 Ocak’ta eski adı Twitter olan X’e şunları yazdı: “Bir konserde yüz kırk dilde şarkı söyleyerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırma konusundaki kayda değer başarınızdan dolayı @SatishSuchetha’yı tebrik ederiz @ cgidubai Çok iyi!” Guinness Dünya Rekorlar kitabının farklı farklı rekorlarla dolu olduğu gerçek ancak her gün farklı bir rekor bulmak da gittikçe zorlaşıyor denebilir. Genç yaşta Dünya Rekorlar Kitabına girmek de büyük bir başarı desek çok da yanlış demiş olmayız. Bu kapsamda gencin daha farklı rekorlar kırıp kırmayacağını görmek de şaşırtıcı olacaktır.

Predator BiFrost ve Nitro Serisi Ekran Kartlarıyla Oyun Portföyünü Genişletiyor