0xc00007b hatası nedir? 0xc00007b hatası çözümü 2020!

Microsoft hatası guncelleme

#İŞBİRLİĞİ

Windows’ta yaşanan 0xc00007b hatasının nasıl çözüleceğini adım adım anlatıyoruz. Eğer bu hata ile karşılaşıyorsanız sizi haberimize alalım.

Windows işletim sisteminde kimi zaman bazı kronik hatalar yaşanabiliyor. Ancak bu hataların kolayca çözümü mevcut. Uygulama düzgün şekilde başlatılamadı yani 0xc00007b hatası da Windows kullanıcıların sık sık karşılaştığı hatalar arasında yer alıyor. Biz de bu haberimizde Windows 7, Windows 8/8.1 ve Windows 10’ta yaşanan hatanın çözümünü adım adım anlatıyoruz.

PC’ye format nasıl atılır? Windows 8 ve üzerine format nasıl atılır?

Rehberimize başlamadan önce arkaplanda çalışan uygulamaları kapatmanızı ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı tavsiye ediyoruz. Bu işlemleri uyguladıktan sonra aşağıda yer alan rehberimize geçiş yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

0xc00007b hatası nedir? 0xc00007b hatası çözümü 2020!

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda yine uygulamalar beklenmedik bir şekilde hata verip açılmıyorsa; uygulamaya sağ tıklayın ve özellikler seçeneğine tıklayın. Uygulamanın özellikler ekranında Uyumluluk yer alacak. Buna tıklayın ve yönetici olarak çalıştır seçeneğini aktif edin.

0xc00007b

Eğer sorun bu yöntem ile düzelmez ise Microsoft .NET framework’ü tekrardan yükleyin. Microsoft .NET framework’ün güncel sürümünü buradan indirebilirsiniz. Kurulum sırasında “Onar” seçeneği çıkacaktır. Onar’a tıklayın ve Microsoft .NET framework’ün kurulumunu tamamlayın. Eğer yine çözülmez ise Microsoft .NET framework’ü silip yeniden yükleyin.

Bir diğer yöntem ise Microsoft Visual C++ Redistributable’ı yeniden yüklemek. Microsoft Visual C++ Redistributable’ın en güncel sürümünü ise buradan indirip yükleyebilirsiniz. Ayrıca Windows güncellemerinizi yüklediğinizden emin olmanız gerekiyor. Windows’u Başlangıç  düğmesine tıklayım Ayarlar  > Güncelleştirme ve Güvenlik  > Windows Update bölümünden yükleyebilirsiniz.

Eğer tüm bu işlemlere rağmen sorun düzelmez ve uygulamalar yine açılmaz ise, uygulamayı silip tekrardan yüklemenizde fayda var.