Yerli Cep Telefonu Sayısı 8 Kat Artarak Rekor Kırdı

Lütfi elvan

Türkiye’de Yerli Markalar tarafından satışa sunulan cep telefonu sayısı geçen yılın ilk altı ayına göre 8 kat arttı ve 600 bin 445’e ulaştı.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konu hakkında yaptığı açıklamada cep telefonu satışlarının düşmesine rağmen yerli cep telefonlarına olan rekabetin artmasının sevindirici olduğunu beyan etti. Yılın ilk altı ayında 6 milyon 231 bin telefon ithal edilmiş durumda. 2013 yılında bu rakam 15 milyon civarlarındaydı 2013 yılının ilk altı ayını 2014 yılı ile karşılaştırdığımızda yüzde 1,8 artış olduğunu görüyoruz. Cep telefonu satışlarının yılın ikinci yarısı ve yılbaşı sürecinde çok daha fazla artması bekleniyor. Geçen yılın ilk altı ayında yurt dışından yolcu beraberinde 661 bin telefon getirilmesine karşılık bu yılın aynı döneminde 287 bin telefon getirilmiş. Yolcu beraberinde getirilen telefon sayısında yüzde 56’lık bir düşüş söz konusu. Bu düşüşün başlıca sebeplerinden bir tanesi özellikle akıllı telefonların yurt içi fiyatlarının yurt dışı ile benzer seviyeye gelmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca yolcu beraberinde gelen akıllı telefonların kaydı için 115 TL harç Ücreti uygulanıyor.  Lütfi elvan

Lütfi Elvan sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye, genç ve dinamik nüfusa sahip bir ülke olduğu için insanlarımız teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor. Özellikle akıllı telefonlara karşı büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bu nedenle cep telefonu cihazlarında yerli üretimin artması, teknolojiye dayalı üretim kapasitemizin gelişmesi ve ekonomik kalkınmamız açısından büyük önem taşıyor.”

Facebook Teşekkür Et Videosu Nasıl Yapılır ?