Yeni Trendler Görücüye Çıktı: Cebit 2014

13048137393 c215dcedcf o1

IT profesyonellerin en büyük fuarı olan Cebit, geçtiğimiz günlerde yeni teknoloji trendlerini gözler önüne serdi. Datability, Big Data, Cloud ve veri güvenliği bu yılın en sıçak konuları arasında yer aldı.

 Cebit uzun yıllardır dünyanın en büyük bilişim fuarlarından biri olarak anılıyordu. Hatırlayanlar bilir. Cebit fuarı, binlerce yeni ürün, es son teknolojiler ve dünyada ilk kes sergilenen ürünlere ev sahibi yapıyordu. AMIGA 1000 ilk kes Hannover’de ortaya çıkmıştı. Microsoft, tüm dünyaya buradan Windows 95’i tanıtmıştı, Mp3 oynatıcıları ilk bu fuarda görmüştük, hatta Nokia’nin ilk telefonları burada sergilenmişti.

cebit-2014-big-data

IFA, CES, MWC ve Computex gibi fuarların açılması ve oldukça fazla rağbet görmesi ile birlikte Cebit’e olan ilgi yavaş yavaş kayboldu. Durum böyle olunca Cebit yönetimi, bir zamanlar dünyanın en büyük bilişim fuarlarından bir olan Cebit fuarını kökten değiştirme kararı aldı. Cebit bundan sonra sadece IT profesyonellere yer verecek. Fuarda son kullanıcı bulunmayacak ve ziyareziyaretçilerçok kurumsal çözümler görecek.

Btgünlüğü ekibi olarak böyle bir fuarda elbette olmamız gerekiyordu. Yaklaşık 5 günlük fuar turumuz ile birlikte bu senenin sıcak başlıklarını sizler için topladık.

Fakat önce Cebit fuarının ne kadar değiştiğini ve ziyraretci sayısını ve katılan firmalardan biraz bahsedelim.