Yeni Samsung Galaxy A5 geliyor!

samsung galaxy a5

Samsung Galaxy A5 modelinin yeni bir versiyonu geliyor. Samsung, Galaxy A serisinin üçüncü jenerasyonunu mu hazırlıyor?

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un metal gövdeyle piyasaya sürdüğü ilk seri olan Galaxy A, 2016 yılı için zaten güncellenerek ikinci nesli ile karşımıza çıkmıştı. Cihaz şimdi üçüncü nesli ile karşımıza çıkabilir.

Yeni Samsung Galaxy A5 mi geliyor?

Galaxy A5 modelinin 2016 versiyonu zaten uzun süredir ülkemizde satışta. Ancak yeni bulgular cihazın güncelleneceğine işaret ediyor. Geekbench’te listelenen bir model daha gelişmiş bir Galaxy A5 modeli gibi duruyor.

Piyasada bulunan mevcut Galaxy A5 modeli Snapdragon 615 yongasından güç alıyor. Yeni yayınlanan listedeki cihaz ise Exynos 7880 yongasını kullanılıyor. RAM tarafında da 2 GB’tan 3 GB’a bir artış olduğu görülüyor. 32 GB depolama alanı, 16 MP arka ve 16 MP arka kamera, f/1.9 diyafram, 3000 mAh kapasiteli batarya ve Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi yine dikkat çeken özellikler arasında.

İyileştirilmiş bir Galaxy A5 olarak tanımlayabileceğimiz bu modelin tek başına yenilenmesi biraz anlamsız kalacaktır. Ancak model numarası bile dikkat çekici. SM-A520F olarak görüntülenen cihaz, direkt olarak Galaxy A5 modelini işaret ediyor.

Eğer önümüzdeki günlerde Galaxy A3 ve Galaxy A7 modelinin de benzer şekilde yenilenmiş versiyonları bu şekilde görüntülenirse, Galaxy A serisinin yenileneceğine kesin gözle bakabiliriz. Ancak şimdilik detaylar bu kadar.

samsung-sm-a520f

İlk sürücüsüz ticari taksi artık yollarda!