Yeni kasa Opel Astra fiyatları açıklandı

Kokpit

Yenilenen kasasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Opel Astra’nın fiyatları da hayli cazip. İşte 2022 model Opel Astra’nın Avrupa’daki fiyatları.

Yeni kasa Opel Astra fiyatları açıklandı. Aralık ayında döviz kurlarındaki ani artıştan ötürü pek çok otomobil üreticisi fiyatlarına zam yapmak durumunda kalmıştı. Ülkemizde faaliyet gösteren hemen hemen bütün üreticiler, marka ve modele bağlı olarak belirli zamlar yaptı.

Geçtiğimiz gün bu firmalar arasına Opel de katıldı. Opel ülkemizde hayli popüler olan modellerinden Astra’nın fiyatlarını arttırdı.

Yapılan artış sonrasında en ucuz Astra’nın fiyatı 500 bin TL’ye yaklaştı. En pahalı Astra modelinin fiyatı ise 700 bin TL’yi aştı. Aradaki farkın bu kadar fazla olmasındaki temel unsur aslında şu.

Opel Astra

Yeni kasa Opel Astra fiyatları açıklandı

Belli bir fiyat tutarının üzerine geçildiğinde alınan ÖTV oranı yüzde 50’den yüzde 80’e yükseliyor. Bu da en düşük fiyatlı model ile en yüksek fiyatlı model arasındaki makasın hayli açık olmasını sağlıyor.

Tabi ki şunu da belirtmemiz gerekiyor. Bahse konu fiyatlar Opel Astra’nın eski kasasına ait. Keza tanıtılan yeni kasa ülkemizde 2022’nin ortalarına doğru satışa sunulacak. Muhtemelen satış fiyatı da o dönemin şartlarına göre şekillenecektir.

Hali hazırda döviz kurlarında büyük bir artış söz konusu olduğu için yeni kasa Opel Astra’nın Türkiye fiyatını kestirmek çok kolay değil. Fakat dileyenler otomobilin Avrupa’daki satış fiyatına aşağıdan göz atabilirler.

Edition paket
Fiyatı: 36.710 €

Elegance paket
Fiyatı: 39.100 €

GS Line paket
Fiyatı: 40.330 €

Ultimate paket:
Fiyatı: 44.410 €

Dünya corona virüs tablosu – 19 Aralık