Yeni Hyundai KONA Elektrik ile farklı bir sürüş deneyimi

KONA

KONA, kullanıcılarına gerçek bir elektrikli otomobil deneyimi sunmanın yanı sıra günlük kullanımda da konfor için daha geniş bir çeşitlilik yelpazesi vaat ediyor.

Hyundai tarafından son teknoloji ışığında ve aynı zamanda EV versiyon baz alınarak geliştirilen KONA, aynı gövde tipinde benzinli ve benzinli hibrit kardeşlerine de hayat vermiş oldu.

Bir önceki nesle göre daha büyük, daha cesur ve daha dinamik olan Yeni KONA, her yaşam tarzına uygun bir kullanım keyfi sunuyor. Benzersiz ve ikonik tasarımı sayesinde geleneksel tipolojiden farklı olan araç, dış ve iç tasarımında da kardeşlerinden belli noktalarda ayrılıyor.

Hyundai BAYON ve TUCSON arasında yer alan Yeni KONA, K3 platformu sayesinde önceki nesle göre daha büyük boyutlara sahip. Hyundai, bu yeni modelle beraber Türkiye’deki EV ürün gamını da zenginleştirmiş olacak. KONA Elektrik ile birlikte Hyundai’nin Türkiye’de satışa sunduğu EV modeller, ürün gamının yüzde 40’ını oluşturmuş olacak.

KONA

Benzersiz tasarım özellikleri

Yeni KONA Elektrik, şık bir tarzdan ödün vermeden aerodinamik performansta da öne çıkıyor. Aerodinamik burun ve bagaj kapağı arasında şıklıkla şekillendirilmiş dodikler ve bağlantılı parametrik yüzey tasarımı, fazlasıyla dikkat çekiyor. Entegre Yüksek Konumlandırılmış Stop Lambası (HMSL) ile saten krom spoylere bağlanan dinamik krom çizgiler de otomobile saf bir kimlik kazandırıyor.

Bir SUV’un sağlam ve sportif görünüm özellikleri, gövdeye gömülü ön ve arka farlarla desteklenirken parametrik yan paneller ve geçiş çizgileri de aracın olduğundan daha geniş bir duruş sergilemesine olanak sağlıyor. Özel tasarım çok kollu 18 ve 19 inç jantlar da KONA Elektrik’in sportif karakterini öne çıkarıyor.

KONA

Teknolojik iç mekan

Yeni KONA Elektrik, gelişmiş boyutlarına ve EV’den türetilen evrensel mimarisine dayanarak daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. Bu sebeple, daha fazla yolcu konforu ve kolay yükleme alanı için geniş ve açık bir yerleşim planı hesaplanarak üretilmiş. Ön sıradaki sürücü odaklı mimari ise aracın yüksek teknoloji karakterini doğrulayan entegre çift 12,3 inç ekranlı panoramik ekrana sahip yatay kokpit düzeni ile vurgulanıyor.

Sınıfının en büyüğü ve en rahatı

Yeni KONA Elektrik, önceki nesle göre 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha uzun bacak mesafesi ve arka koltuklarda 11 mm daha yüksek baş mesafesi sunuyor. Sınıfının en iyisi iç alanına sahip olan aracın arka sıra omuz mesafesi ise 1.402 mm ve aynı zamanda sınıfının en büyüğü.

KONA

Güvenlik özellikleri

İkinci nesil KONA, diğer B-SUV’ların çoğunda bulunmayan ileri seviyedeki Hyundai Smart Sense ADAS özellikleriyle donatılarak seyir esnasında en yüksek düzeyde güvenlik ve rahatlık sağlıyor.

Kabin İçi Kamera (ICC), sürücünün dikkatini analiz etmek ve uykululuk veya dikkatsizlik durumunda sürücüyü uyarmak veya gerekiyorsa müdahale etmek için aracın dahili kamerasını kullanıyor. Uzaktan Akıllı Park Yardımcısı (RSPA), sürücülerin park yerlerine uzaktan girip çıkmalarına yardımcı oluyor. Akıllı anahtar da düğmesine basıldığında aracı ileri veya geri hareket ettirebiliyor. Kör Nokta Görüntüleme Monitörü (BVM), şerit değiştirirken takip ekranında kör nokta görünümünü göstererek sürücüye yardımcı oluyor.

Kör noktadaki araçlarla çarpışma riskine ilişkin bir uyarı vererek şerit değiştirmek için Arka Çapraz Trafik Çarpışma-Kaçınma Yardımı (RCCA) dahil Kör Nokta Çarpışma Önleme Yardımı (BCA) ile birlikte çalışıyor. Gerekirse çarpışmayı önlemek için otomatik olarak frenleme uyguluyor.

Güç aktarma organı seçenekleri

Elektrikli model, Avrupalı kullanıcılar için iki pil seçeneğiyle satışa sunuluyor. 400V şarj alt yapısına sahip olan 65,4 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon, maksimum olarak 218 PS (160 kW) güç ve 514 kilometrenin üzerinde sürüş menzili sağlıyor. Standart versiyon ise 48,4 kWh pil kapasitesine sahip. Bu motor ise 156 PS (111 kW) güç ve 377 kilometre sürüş menzili sunuyor.

Yeni KONA Elektrik, 100 kW DC hızlı şarj ile 41 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor. 48,4 kWh bataryalı standart menzilli versiyon, 11 kW AC şarjla 4 saat 55 dakikada, 65,4 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon ise 6 saat 55 dakikada şarj oluyor.

Activision Blizzard anlaşmasında kritik karar bu hafta çıkabilir