Yandex Navigasyon Türkiye’de Yayına Girdi

Trafikte hayatımızı kolaylaştıracak olan Yandex navigasyonun Türkiye uygulaması yayına girdi. Navigasyon sürücülerin anlık ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Trafik durumunu anlık olarak gösteren navigasyon, alternatif yolları da görmenizi sağlıyor.

Daha önce yandex Türkiye’ye uygun bir navigasyon çalışması yaptığını duyurmuştu. Türkiye pazarında büyümek isteyen Yandex firması, diğer ülkelerde çokça kullanılan Yandex navigasyon hizmetiyle Türkiye’de de, pazarlarının büyüyeceğini düşündüklerini dile getirmişlerdi. Eylül ayında tanıtımı yapılan navigasyon sonunda kullanıma sunuldu. İOS ve Androit tabanlı tüm telefonlarda kullanılabilecek olan uygulama ücretsiz bir hizmettir. Yandex navigasyonun özellikleri arasında en dikkat çeken gerçek zamanlı olarak trafik bilgisini aktarmasıdır. Bunun yanında trafiğin olduğu bölgelere alternatif yollardan en hızlı ulaşılabilecek rotaları sizlere sayıyor. Her navigasyonda olduğu gibi sesli yol tarifi yapabiliyor. Sesli komutlara da duyarlı tasarlanan Yandex navigasyon, nöbetçi eczaneleri de gösterebiliyor.

yandex

Yandex navigsyon Türkiye’nin tüm harita bilgisini içerisinde barındırıyor. Tüm yollar ve geçitler en güncel şekilde yer alıyor. Bu sayede her yere bu navigasyon sayesinde daha rahat gidebileceksiniz. Navigasyon tarafik yoğunluğunu 1’den 10’a kadar bir derecelendirme şeklinde gösteriyor. Buradan ne zaman yola çıkmanın en iyi vakit olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca varacağınız yere kaç saatte gidebileceğinizi de tahmin ediyor. Bunu yaparken tüm yol koşullarını dikkate alıyor. Bu sayede en yakın tahmini sizlere gerçekçi bir şekilde sunabiliyor.

Şehir içinde veya şehirler arası yollarda rahatça kullanabileceğiniz Yandex navigsayon, renk seçenekleriyle  ve gözlerin yorulmaması için gece modülüne sahip olması artı bir özeliktir. Navigasyon dilerseniz sizlere 3 boyutlu görüntülerde sunuyor.  Kısacası Yandex Türkiye pazarında adını duyurabilmek için çokça kullanılan navigasyon modelini Türkiye’ye de uyarladı. Böylece bu pazarda da hakimiyetini arttırmayı düşünüyor. Tablet bilgisayarınızda, İOS ve Androit tabanlı telefonlarınızda bu uygulamayı ücretsiz bir şekilde kullanarak deneyebilirsiniz.