Yandex ile Aradığınız İçeriğe Daha Hızlı Ulaşın

Kullanıcı mutluluğunu hedefleyen birçok teknolojisini ilk olarak Türkiye’de kullanıma sunan Yandex,  yeni gerçek zamanlı cevaplar özelliği sayesinde aradığınız bilgi ile aranızdaki mesafeyi iyice kısaltıyor.

Yandex, alışılageldik metin ve resim tabanlı sonuçların yanı sıra sitelerde bulunan interaktif içeriklerin de  sonuç sayfasına yansımasını ve kullanıcıların hedeflerine daha çabuk ulaşmasını sağlayan Adalar platformuna yepyeni bir özellik ekledi. Yeni “Gerçek Zamanlı” Adalar, Yandex’in arama sonuç sayfasında web siteleri ve kullanıcılar arasında gerçek zamanlı bilgi akışı sağlayabilen zenginleştirilmiş cevaplar sunuyor.

Gercek Zamanli Adalar - N11 1

Aradığınız Sonuç Anında Karışınızda

Web sitesi sahipleri, 2013 sonbaharında kullanıma sunulmasından bu yana, “Adalar” sayesinde kendi şirket veya hizmetleri hakkında hedef kitleleriyle paylaşmak istedikleri bilgileri Yandex arama sonuç sayfasında “Ada” adı verilen özel interaktif bloklar halinde, kendi tercihlerine göre düzenleyerek sunabiliyorlardı. Rezervasyon yapma, sipariş verme, bilet satın alma ve benzeri günlük ihtiyaçlara hızlı çözümler sunan Adalar, bundan böyle arama sonuçlarında çıkan interaktif formlar ya da filtrelerde bir tercih yapıldığında getirilen resim, başlık ve fiyat bilgisi gibi sonuçları gerçek zamanlı olarak ilgili websitesinden çekebiliyor.

Gercek Zamanli Adalar - Tasit 1

Örneğin, “LED TV” şeklinde bir arama yapıldığında çıkan, marka, ekran ölçüsü ve ekran formatı gibi filtre seçenekleri değiştirildiğinde, sonuç kısmında talebe uygun özellikteki ürünler listeleniyor. Kullanıcı bir filtrede değişiklik yaptığında, ögelerin fotoğrafları ve bilgileri anında güncelleniyor. Böylece kullanıcı direkt olarak hedeflediği tek bir ögeye yönlenebiliyor, veya aradığı şeyin o sitede olduğunu görüp siteye gitme kararını alabiliyor.

Günümüzde, İnternet üzerinde arama yapan kullanıcıların bilgi peşinde olmalarının yanı sıra ürün satın almak gibi belirli amaçlara ulaşmak istedikleri bir gerçek. Kullanıcılar bu amaçlara ulaşmak için çok sayıda farklı web sitesi arasında kaybolmak yerine Yandex’in gerçek zamanlı cevapları ile hızlıca aradıklarını bulabiliyorlar. İnternet siteleri de daha hedefe yönelik ve olgunlaştırılmış bir trafik elde etmiş oluyor.   

Facebook LiveRail İçin Yarım Milyar Dolar Ödedi