Yabancı gençler Türk pop şarkıları hakkında ne düşünüyor?

tarkan pop müzik

Erol Büyükburç’tan Tarkan’a kadar uzanan geniş bir yelpazeden söz ediyoruz. İşte dinletilen Türk pop şarkıları ve gençlerin verdiği tepkiler.

YouTube’daki FBE kanalı, genellikle çocuklar ve gençlerle hazırladığı videolarla biliniyor. Bu videolarda çocuklara ve gençlere, henüz tanışmadıkları birçok konu hakkında örnekler sunularak nasıl hissettikleri ve neler düşündükleri soruluyor. Bu bazen 90’lı yıllarda çıkan bir video oyunu da olabiliyor, bazen Walkman gibi efsane cihazlar da olabiliyor. Bu hazırlanan yeni videodaki tema ise, Türk pop şarkıcıları ve şarkıları. Hazırlanan videoda Tarkan, Gülşen, Aleyna Tilki ve Hadise gibi isimlerden bilgiler verilerek bazı şarkıları dinlettiriliyor, sonrasında da yorum yapmaları isteniyor.

Tarkan’dan “Türkiye’nin Elvis’i” olarak söz edilirken Aleyna Tilki’nin de “Cevapsız Çınlama” ile YouTube’da 300 milyon izlenilmeyi geride bıraktığına dikkat çekiliyor. Bu arada, önemli bir bilgi olarak, Türkiye’ye pop müziği ilk olarak 1950’lerde Erol Büyükburç’un getirdiğinden de söz ediliyor. Aslında “Yerli Elvis” yakıştırmasını Tarkan’a değil de Erol Büyükburç’a yapmak daha doğru. İşte gençlerin tepkileri.

İyi seyirler.

TP-Link AV2000 inceleme